Mesežnikov chcel vychváliť Ukrajincov. Ale dopadlo to presne naopak… A niekto mu poriadne naložil

    0
    Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

    Mesežnikov uviedol ako príklad „neslýchané lži“ Blahu a podobné tvrdenia, že ukrajinská armáda na Donbase vraždí vlastné obyvateľstvo. Tento názor poslanca Smeru zaujal a má preň tri vysvetlenia.

    Po prvé, politológ predpokladá, že za takmer dva roky bojov ešte ukrajinská armáda nikoho nezabila. „To by znamenalo, že v občianskej vojne doteraz bojovala snehovými guľami a namiesto bômb používala silvestrovské konfety. S ohľadom na intelekt pána Mesežnikova nemôžem vylúčiť, že práve tomu Grigorij verí,“ dodáva Blaha.

    „Po druhé, Mesežnikov možno predpokladá, že na juhovýchode Ukrajiny neumierajú Ukrajinci, ale Paraguajci. Nepoznám rozsah zemepisných vedomostí pána Mesežnikova, ale túto možnosť by som tiež úplne nevylučoval,“ dodal posmešne na svojom Facebooku.

    Najpravdepodobnejšia sa mu však javí tretia možnosť. „Mesežnikov zrejme obyvateľov juhovýchodnej Ukrajiny nepovažuje za obyvateľov Ukrajiny, ale samostatného Novoruska. Tým de facto uznáva Doneckú a Luhanskú ľudovú republiku a v ,kremeľskej propagande‘ tak zachádza oveľa ďalej ako samotný Kremeľ,“ píše poslanec. Táto možnosť ho vraj pobavila jednoznačne najviac zo všetkých.

    Za takýto výklad vraj Mesežnikova určite nepochvália. „Odkážte to, prosím, niekto na americkej ambasáde, za toto pán Mesežnikov prémie určite nedostane,“ dodáva poslanec. Všetky tri možné vysvetlenia podľa neho potvrdzujú Mesežnikovovu pozíciu najvtipnejšieho komentátora na Slovensku.

    - Reklama -