Žiadna práca ho nebavila. Článok o moslimovi, ktorý vystrieľal klub v Paríži

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto truchlí (Autor: Jan Rychetský)

    Podľa agentúry AP, ktorá zložila jeho osobný profil, sa Amimour spojil s dvoma kamarátmi, ktorí ho prinútili, aby s nimi odišiel do Sýrie a pridal sa k radikálom. Kedy sa vrátil do Francúzska, nevie ani jeho rodina. Tá sa o ňom dozvedela až potom, keď identifikovala jeho pozostatky v hudobnom klube.

    Amimour, rodený Francúz alžírskych rodičov, vyrastal na predmestí Paríža nazývanom Drancy. Býval v jednom z miestnych obytných domov, s priateľmi ho spájala najmä záľuba vo futbale. V čase dospievania sa však ich vášňou stal radikálny islam.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    Amimour bol podľa susedov inteligentný, ale ľahko ovplyvniteľný a frustrovaný. Aj napriek tomu, že sa snažil nájsť si prácu, žiadna ho nebavila.

    Prvýkrát ho polícia zadržala v roku 2012, kedy ho obvinila z pokusu pridať sa k zahraničnej teroristickej organizácii v Jemene.

    Druhého z jeho kamarátov, el-Mouadana, ktorý sa tiež podieľal na jesenných teroristických udalostiach vo Francúzsku, zabili pri nálete v Sýrii presne na Štedrý deň. Tretí, Samir Bouabout, je pravdepodobne ešte stále v Sýrii.

    - Reklama -