VIDEO Rozzúrená Švédka sa obula do imigranta, ktorý ju obťažoval. A potom to šlo fakt z kopca…

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Video, ktoré vzniklo v skorých ranných hodinách minulú nedeľu, sa teraz vírusovo šíri na sociálnych sieťach. Švédska žena ho natočila po tom, ako ju podľa jej slov okoloidúci muž chytil za zadok. Žena si vzápätí zapla na telefóne kameru, namierila ju na skupinku mužov a do očí sa im začala na incident sťažovať. Namiesto toho, aby dostala ospravedlnenie, sa však žena stretla s poburujúcou reakciou. Vodca skupiny začal situáciu vyhrocovať a ponúkať jej za sex peniaze.

    Myslíš si, že som k*rva?

    Imigrant na videu očividne nechce so ženou „strácať čas“ a priamo sa jej preto pýta: „Môžem mať s tebou sex?“ Otázkou šokovaná žena požaduje, aby jej imigrant ukázal človeka, ktorý si dovolil sa jej dotknúť, pričom poznamená, že ho zoberie na políciu.

    Muž sa však nenechá odradiť a pokračuje: „Ja mať sex s tebou… Ty dostaneš za to peniaze.“ Vtom pobúrená žena vykríkne: „Myslíš si, že som k*rva? Čo odo mňa chcete?“ Jej rozhorčenie však opäť nemá žiadaný efekt. „Ty dostaneš peniaze,“ opakuje imigrant.

    Žena postupne zisťuje, že skupinka sa len tak odradiť nenechá. „Ani náhodou nemôžete mať so mnou sex… odíďte,“ hovorí na konci videa vystrašená žena.

    Video po útoku

    Hlavne tichučko…

    Sexuálne útoky sa stávajú smutnou súčasťou života mnohých žien vo Švédsku, ktoré sa postupne zmenilo z jednej z najbezpečnejších krajín na niečo, čo viacerí zahraniční komentátori označujú za „hlavné európske mesto znásilnení“.

    Ide zároveň o tému, pri ktorej padá na švédske štátne orgány a médiá čoraz väčšie podozrenie zo snahy tento problém ututlať. Parlamentné Listy v minulosti informovali o viacerých prípadoch švédskej „kultúry ticha“. Nedávno napríklad vyšlo najavo, že vo Švédsku sa v lete roku 2014 odohral veľmi podobný incident ako počas osláv Nového roka v Kolíne. Na koncerte skoro stovka prevažne Afgancov sexuálne obťažovala násťročné dievčatá. Vo švédskych médiách o kauze nepadla v tom čase ani zmienka ani napriek opakovaným telefonátom od polície.

    Známy je tiež incident, keď bola švédska žena znásilnená ôsmimi Afričanmi, ktorých klamlivo označili švédske médiá za Švédov. Odhalené boli taktiež prípady, keď médiá upravujú fotografie násilníkov tak, aby osvetlili ich pokožku. „Účelom je zatajiť, že nejde o Švédov. Ich výhovorka je, že na etnicite predsa nezáleží. Ale im na tom záleží, keďže sa ju snažia sfalšovať,“ komentoval túto prax britský komentátor Pat Condell. 

    Keď prídu tresty

    Keď už sú páchatelia prichytení, zvyčajne dostávajú extrémne krátke tresty. Koncom leta došlo k incidentu, pri ktorom dvaja imigranti znásilnili ženu po tom, ako na ňu natrafili v odľahlej rekreačnej oblasti. Páchateľom to však nestačilo a mobilom si zavolali ďalších komplicov. Žena bola opakovane znásilňovaná vaginálne aj análne skupinou imigrantov, ktorí sa podľa jej vlastných slov smiali, zatiaľ čo ona nariekala. Traja obvinení a neskôr odsúdení Severoafričania však dostali iba 21-mesačné tresty, a to aj napriek tomu, že spôsobili žene zranenia, ktoré jej zmenili život. Švédske médiá si však, ako už býva zvykom, dávali na podchytenie tohto príbehu veľký pozor. Najpredávanejšie švédske noviny upozornili na pôvod útočníkov až v 14. odseku. 

    - Reklama -