Šéf britskej opozície Corbyn pozval Donalda Trumpa do mešity

    0
    Šéf britskej Labouristickej strany Jeremy Corbyn (Autor: SITA)

    „Rozhodol som sa pozvať Donalda Trumpa v rámci jeho návštevy Británie, aby so mnou išiel za mojimi voličmi, lebo má problém s Mexičanmi a má problém s moslimami,“ povedal Corbyn v nedeľu v The Andrew Marr Show na BBC. „Ako iste viete, moja manželka je Mexičanka a moji voliči sú veľmi, veľmi multikultúrni, takže by som ho chcel vziať do mešity a nechať ho hovoriť s ľuďmi, ktorí ju navštevujú,“ doplnil.

    Reagoval tak na Trumpovo tvrdenie, že by ako prezident zakázal všetkým moslimom vstup na pôdu Spojených štátov. Neskôr dodal, že by išlo len o dočasné opatrenie. Trump si za to vyslúžil tvrdú kritiku od mnohých politikov, ale po svojom zareagovali aj obyčajní Briti. Približne pol milióna občanov ostrovného kráľovstva podpísalo petíciu požadujúcu zákaz vstupu amerického miliardára na britskú pôdu.

    Britský opozičný líder Corbyn navyše zámerne pripomenul, že má za ženu Mexičanku. Trumpovi tak pridal ešte jeden štuchanec, lebo kandidát, ktorý v tejto chvíli vedie medzi republikánmi v boji o Biely dom, ostro kritizuje Mexičanov, považuje ich, jemne povedané, za leňochov a tiež by bol najradšej, keby sa vôbec nedostali do USA.

    - Reklama -