Za reči á la Trump by ste dieťa prehli cez koleno a dali mu na zadok, tvrdí republikán. Realita však kontroverznému kandidátovi hrá do karát

    0
    Republikánska debata na CNN. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Americký prezidentský kandidát to má, zdá sa, aj napriek kontroverzným výrokom našliapnuté pomerne vysoko. Ako upozorňuje Nicholson, zatlieskať mu musel aj jeho najtesnejší vyzývateľ Ted Cruz. Zdá sa, že Trump veľmi dobre vie, čo a kedy má vytiahnuť.

    Ničivá zmes hnevu a šovinizmu

    Kontroverzné výroky z úst Trumpa sú už známe a šokujúci bol najmä výrok o zákaze vstupu moslimov do USA. „Musíme prestať s politickou korektnosťou,“ nechal sa počuť Trump. „Toto je veľmi silná, ničivá zmes – hnev a šovinizmus – a ešte ničivejšia je v rukách charizmatického rečníka, ktorý opovrhuje sebaovládaním. Nateraz je škoda, akú Trump pácha svojimi rečami, najzreteľnejšia u republikánov,“ upozorňuje Nicholson.

    Napríklad popredný člen strany Holland Redfield svojich kolegov pred Trumpovým vyčíňaním varoval. „Stále počujete argument, ´no ale to si myslia ľudia´. Ale, ak je toto, čo si naozaj myslia ľudia v tejto strane, tak ideme zlým smerom. Keby to robilo vaše dieťa, rozprávalo takéto veci na pódiu a v médiách, prehli by ste ho cez kolenu a dali mu na zadok,“ vyzýval Redfield.

    Ako však upozorňuje Nicholson, až 65 percent republikánov si vie predstaviť, že by za Trumpa zahlasovali. Celkovo mu čísla nahrávajú do karát. A hoci ženie konzervatívcov USA nesprávnym smerom, vyzerá to tak, že krajina sa k tejto jazde pridala. „A ani sám Trump netuší, kam ich nohy nesú,“ myslí si Nicholson.


     

    - Reklama -