Veronika Žilková o problémoch s imigrantmi: Je to u nich pud prírody. Časom k tým novým samcom pôjdeme dobrovoľne. Musíme zaviesť multikulti výchovu do každej školy

0
Herečka a manželka českého ministra obrany Veronika Žilková počas predvolebnej kampane strany ANO slovenského miliardára Andreja Babiša (Autor: Hans Štembera)

Aký máte pocit z incidentov, ktoré sa v minulých dňoch odohrali v niektorých mestách v Nemecku, v Rakúsku, ale aj v ďalších krajinách, kde napadli stovky žien? To číslo ohlásených prípadov pritom stále narastá a čo sa týka Nemecka, tak sa dokonca hovorí už o piatich stovkách napadnutých žien.

Nebudem sa zastávať imigrantov, ale budem sa zastávať mužov. My, Európania, často hovoríme o nutnosti prispôsobiť sa. Vždy tým myslíme, že minorita sa musí prispôsobiť majorite. Nie je to také jednoznačné. Aj majorita sa musí prispôsobiť aspoň „v niečom“. Európska ženská móda je veľmi provokatívna a aj migranti sú v produktívnom veku nielen na prácu, ale aj na všetko ostatné. A naviac prichádzajú do Európy z krajín, kde ženy nechodia v obtiahnutých džínsoch. Nečudujme sa, že príroda občas preberá vládu…

Potom, čo sa dostávajú na povrch ďalšie informácie o silvestrovských sexuálnych a násilných útokoch na nemecké ženy, situácia hustne. Nielen, že sa potvrdilo, že súčasťou skupín útočníkov arabského a afrického vzhľadu boli aj muži zo súčasnej migračnej vlny, ale ukázala sa aj snaha zabrániť zverejneniu týchto informácií ako zo strany nemeckých úradov, tak niektorých médií. Nakoľko to podľa vás zapríčinilo rozdúchanie vášní proti migrantom?

Pred dvadsiatimi rokmi som bola na filmovom festivale v jednej z arabských krajín. Po projekcii som sa bavila s jedným vysokopostaveným miestnym podnikateľom – Arabom. Podľa mňa som vtedy úplne normálne konverzovala o filme. Keď ale večierok skončil, Arab na mňa ukázal rukou, nech idem s ním. On nechápal, že moja konverzácia s mužom je bežná európska komunikácia a ja som zase nechápala, že keď sa v ich krajine žena baví s mužom, je to jasné znamenie, že je voľná. Len plač a fotky mojich detí ma ochránili a ja som sa mohla vrátiť s delegáciou na hotel.

Podľa politológa a komentátora Petra Robejška sme vraj „videli správanie nájazdníkov v praxi“. Iní zase hovoria, že to zbytočne nafukujeme. Vedia sa Česi k podobným veciam postaviť vecne?

Nikto si nevie rady. Je to nová situácia pre celú Európu. Dnes som predložila pripomienky za školskú komisiu hnutia ANO Dlhodobý vzdelávací plán magistrátu a navrhovala som, že je potrebné zaviesť na školách multikultúrnu výchovu ako samostatný predmet. Pochopiť cudzie náboženstvo, psychologicko-sociologické pochody i kultúru sa musíme naučiť aj my. Rómovia žijú v Čechách tisíc rokov a my ich stále chceme integrovať. To ale nefunguje, je potrebné pochopiť svojho suseda a vyjsť k integrácii na pol cesty. Oni k nám a my k nim!

Pozícia kancelárky Merkelovej je čím ďalej horšia, kritika tzv. Willkommenskultur silnie s poukázaním práve na nedávne incidenty a aj hnev ľudí rastie. Ako je zrejmé, EÚ sa nedávno dohodla, že asi do šiestich mesiacov by mohlo dôjsť ku kontrolovanej systematickej ochrane hraníc schengenského priestoru. Kam toto podľa vášho súdu povedie?

To je otázka na môjho manžela…

Sexuológ Radim Uzel a tiež psychiater Jan Cimický mi tento týždeň v rozhovore povedali, že zásadným dôvodom, prečo moslimovia napadli ženy, je ten, že jednoducho nie sú zvyknutí na odhalenú a prostovlasú ženu a keď sa taká potom pred nich postaví, tak to vraj v nich vybudí sexuálnu agresiu. Ako v tomto zmysle vnímať napriklad návrh Belgicka zaviesť pre azylantov kurzy správania sa k ženám?

Nie je to sexuálna agresia, ale silný pud prírody. Aj mnoho európskych žien časom svoj pud bude určite dobrovoľne smerovať k novým samcom… Opäť hlas prírody… Výber partnera…

Sú podľa vás moslimovia zaostalí v chápaní poňatia západnej spoločnosti? Kedysi psychiater Cyril Höschl na adresu moslimov úplne vážne poznamenal, že biologicky vo vzťahu k západnej kultúre síce rovní sú, ale spoločensky – čo sa týka spoločenského usporiadania – už nie. Súhlasila by ste s jeho slovami?

Samozrejme, že sú inde. Nemajú v každej dedine internet, supermarket a ani pediatra, ako je bežné v Európe. Ale nie sú zaostalí, sú jednoducho inde. My sa môžeme niečo naučiť od nich a oni od nás. Ale chce to veľkú toleranciu, pevné predpisy a mnoho sudcov… Kedysi sme my spôsobili pád Rímskej ríše. Teraz je na nás, či sme dosť „potentní“, aby sme zastavili pád „európskej ríše“.

- Reklama -