Najprv Kolín, potom aj iné európske mestá. Mladí moslimskí muži útočili na ženy a všetci sa to snažili ututlať. Je to politická korektnosť, tvrdí komentátor

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Kým v Nemecku sa vyšlo s pravdou von po pár dňoch, vo Švédsku až po dvoch rokoch. Ktovie, či by sa to vôbec dostalo na verejnosť, keby sa neprevalili informácie z Kolína, zamýšľa sa Repa v komentári v denníku Pravda.

    Integrácia len pre tých, ktorí to naozaj chcú

    „Spoločným menovateľom v oboch prípadoch je prehnaná politická korektnosť,“ tvrdí Repa. Podľa neho za xenofóba nechce byť označený nikto a tak je radšej ticho, respektíve, kompetentní sa tvária, že sa nič nestalo. „Toto privieranie očí sa v konečnom dôsledku obrátilo proti nim, lebo dôvera verejnosti v schopnosti polície zabezpečiť poriadok a schopnosť médií pravdivo informovať je otrasená,“ nazdáva sa Repa.

    Aféry sa v konečnom dôsledku podľa neho dotknú aj samotných politikov. Už teraz začali stúpať hlasy napríklad pravicovo-populistickej strane Alternatíva pre Nemecko či švédskym nacionalistom. „Podobných prípadov, aké sa nedávno prevalili v Kolíne a Štokholme, je, žiaľ, v Európe viacero. Azda najšokojúcejšia je správa z mesta Rotherham na severe Anglicka, kde v rokoch 1997 až 2013 skupina Pakistancov sexuálne zneužila najmenej 1 400 detí,“ pripomína Repa hrôzy, ktoré sa dejú v Európe.

    Ak sa niekto pýta, ako sa to mohlo stať, komentátor má jasnú odpoveď. Pracovníci sociálky sa báli obvinenia z islamofóbie a miestni poslanci nechceli otriasť multikulturálnosťou miestnej komunity. Tak boli radšej všetci ticho. „Je úplne choré, ak obete prehnanej politickej korektnosti majú menšiu ochranu ako samotní páchatelia a v žiadnom prípade nemožno akceptovať prístup, že keď niečo nepasuje do nášho obrazu sveta, tak to jednoducho odignorujeme,“ okomentoval Repa.

    Podľa Repu je akási občianska výchova mužov, ktorí si myslia, že si môžu k ženám dovoľovať také násilnosti, behom na dlhú trať. Ako sa však vyjadril starosta berlínskej mestskej časti Neukölln Heinz Buschkowsky, pravidlá musia platiť pre všetkých a integrovať sa môžu len tí, ktorí to naozaj chcú.

    - Reklama -