VIDEO Čudesné, bizarné… Takto odštartoval svoju kampaň prezidentský kandidát Donald Trump

    0

    Republikánski prezidentskí kandidáti zrejme dúfali, že séria urážlivých vyhlásení ich doteraz najviditeľnejšieho konkurenta Donalda Trumpa predznamená začiatok jeho konca. Prieskumy však tomu nenasvedčujú. Kontroverzný realitný magnát a televízna hviezda si svojimi vyhláseniami a sloganmi takmer denne zabezpečuje širokú pozornosť a popularitu.

    Ostrý Trump ale začal svoju útočnú kampaň tak trošku insitne. Volebný štáb republikánskeho kandidáta pripravil pre jeho priaznivcov vystúpenie, ktoré tak trošku pripomína, v lepšom prípade, horšiu minispartakiádu. V refréne malé tanečníčky ospevujú predovšetkým slobodu, ktorá je v Amerike prítomná „všade, kam sa len pozriete“. Upozorňujú tiež na „nepriateľov“ slobody a snahu USA „exportovať slobodu do celého sveta“. To z Trumpa naozaj srší… 

    Predvolebné video Donalda Trumpa. (Zdroj: YouTube.com)

    Mnohí pozorovatelia sa zhodli, že základom kampane Donalda Trumpa je jednoduchá rétorika, zaváňajúca diskrimináciou, xenofóbiou a sexizmom. Ťaží na negatívnych postojoch k prisťahovalectvu, ktoré existujú v celej americkej spoločnosti. K jeho najznámejším predvolebným počinom nepochybne patrí kritika Mexičanov, ktorých nazval zločincami a násilníkmi, sfúkol tiež váženého republikánskeho senátora Johna McCaina za to, že padol do zajatia vo Vietname, a vyhlásil, že bude ako prezident dobre vychádzať s ruským lídrom Vladimirom Putinom. Je neslávne známy svojou nenávisťou k menšinám a aj svojím výrokom, že deti imigrantov by sa mali z krajiny deportovať. Naposledy sa „predviedol“ tým, že dal počas svojho predvolebného mítingu vyviesť moslimku, ktorá sa naň dostavila v bielom hidžábe a v tričku s nápisom Prišla som v mieri.

    - Reklama -