Profesor Krejčí: Odvolajte Merkelovú, lebo prehráte voľby. Utečenci si užívajú ako rozbujnení turisti, to doma nemohli

    0
    Oskar Krejčí (Autor: Hans Štembera)

    Najprv stovka napadnutých žien, o týždeň nato štyristo a dnes už sa v Kolíne nad Rýnom hovorí o piatich stovkách prípadov. Lenže tým temné počty zo silvestrovskej noci nekončia. Aj ďalšie štáty, ako sú Fínsko, Švédsko alebo Švajčiarsko, pripustili, že mali rovnaký problém. Otázkou je, či sme videli správanie iba zanedbateľného percenta kriminálne zmýšľajúcich ľudí alebo sú namieste obavy z väčšiny migrantov.

    „Veľmi zlú úlohu zohrali západné médiá, hlavne oficiálne. Predstavujú totiž utečencov ako homogénnu skupinu, ktorou nikdy nemôžu byť. Pristupovať k tejto skupine kladne s tým, že sa o ňu treba starať, je viac ako naivné, skôr samovražedné,“ reagoval politológ Oskar Krejčí. Podľa profesora Krejčího je pri príchode milióna ľudí opodstatnená ostražitosť, lenže tá zatiaľ evidentne chýba. „Štátne orgány, ktoré sú určené na vymáhanie práva, boli v podstate demobilizované. Čo mali policajti robiť, keď im televízia a pani kancelárka vykladajú, že sú to vítaní hostia? Od začiatku robili verejnoprávne médiá zlú prácu,“ dodáva k incidentom v Nemecku.   

    Vyrástli v kultúre, kde je sex tabuizovaný. Ide o prirodzený jav

    Zhruba v dvoch pätinách prípadov išlo okrem iného o sexuálne napadnutie. Podľa svedkov mladí muži arabského a afrického pôvodu počas kritickej noci obkľučovali ženy, sexuálne ich napádali a okrádali. Podobné incidenty v menšom rozsahu hlásili aj z Hamburgu, Stuttgartu a Düsseldorfu. To, čo sa stalo, je podľa Krejčího prirodzený jav. „Súvisí s biológiou, nie s náboženstvom. Sú to skupiny mužov, ktorí vyrástli v kultúre, kde je sex tabuizovaný. Robia si o Európe ilúzie. Navyše prichádzajú z vojnových oblastí. A čo je vojna? Ničenie ľudských tiel, pálenie živých tiel a znásilňovanie. Hodnota ženy sa v každej vojne dramaticky znižuje,“ vysvetľuje profesor.

    „Navyše sú často vystresovaní dvojročným alebo trojročným pobytom v utečeneckých táboroch… Všetky krajiny, ktoré vítali utečencov, mali byť pripravené. Nejde o to, že sú všetci utečenci zlí, ale v takej veľkej skupine sa vždy objaví davové správanie a deviácia,“ dodal. Krejčí vníma problém aj v tom, že pre migrantov nie je vytvorené zázemie, a preto potom prepadajú frustrácii. „Pozvete tri milióny ľudí do Európy, nepripravíte pre nich bývanie a aj napriek tomu čakáte, že sa sami asimilujú. To sa nedá. Budú sa združovať, vytvárať getá s vlastnou politikou, náboženstvom a používaním sily. To už sa v dejinách stalo toľkokrát,“ poznamenal. Zároveň sa pozastavil nad znalosťami európskych politických špičiek: „Preukazujú elementárne neznalosti z dejín a antropológie. Liberalizmus zbavuje politiku vedeckých základov. Všetko je záležitosťou jedného človeka. Nevidia skupiny, nevidia čas,“ kritizuje Krejčí.  

    Prečo armády znásilňujú? Pretože si na násilie zvykli. Sú toho plné dejiny

    Politológ sa tiež zamýšľa nad zmenou názorového kurzu kancelárky Angely Merkelovej. A k politickej reprezentácii dodáva: „Niektorí sú hodní odvolania. Merkelová bola prvá, kto varoval pred rizikom multikulturalizmu. Bola to ona, kto v roku 2010 povedal, že multikulturalizmus zlyhal. Prečo to nie je schopná vysvetliť, ako je možné, že zmenila názor? Navyše v rozpore so zákonmi. Vôbec sa neobťažuje. Je za tým niečo nezrozumiteľné,“ myslí si Krejčí.

    Kritika tzv. willkommenskultur silnie a s poukazom práve na nedávne incidenty rastie hnev ľudí. V tomto kontexte prichádza aj návrh Belgicka zaviesť pre azylantov kurzy, ako sa správať k ženám. „To sa predsa nedá,“ reagoval so smiechom Krejčí. „Môžu si dovoliť viac ako doma a pravidlá nedodržiavajú. Užívajú si ako rozbujnení turisti. Spomeňte si na sexuálnu turistiku v Thajsku. Očakávať od migrantov, že nebudú sociálne agresívni, keď nemajú so sebou manželky a priateľky? Prečo armády toľko znásilňujú? Pretože si zvykli na násilie. Celé dejiny sú toho plné, len nie je kóšer o tom hovoriť,“ reagoval politológ.

    Nepoctivá informácia vždy vyvoláva zmätok a fámy

    Po tom, ako sa dostávajú na povrch ďalšie informácie o silvestrovských sexuálnych a násilných útokoch na nemecké ženy, situácia hustne. Nielenže sa potvrdilo, že súčasťou skupín útočníkov arabského a afrického pôvodu boli aj muži zo súčasnej migračnej vlny, ale ukázala sa aj snaha zabrániť publikácii týchto informácií nielen zo strany nemeckých úradov, ale aj niektorých médií.

    „Všeobecne platí, že sa verejnoprávne médiá zachovali krajne nezodpovedne, a to od samého začiatku. Zamlčujú problémy spojené s migráciou a zamlčujú aj vyhosťovanie. Milujú srdcervúce scény, keď sa chlapček utopí v mori, ale neukazujú vyháňanie za hranice, nastupovanie do lietadla, čo sa dnes deje. To už médiá nezverejnia. Nepoctivá informácia vždy vyvoláva zmätok a fámy,“ opísal Krejčí. K možnosti vytvorenia kontrolovanej systematickej ochrany hraníc schengenského priestoru potom poznamenal: „Balkánsku trasu by sa dalo zastaviť dvoma faktormi. Vyhrať v Sýrii a dohodnúť sa s Tureckom,“ zhodnotil politológ. „A čo sa týka africkej trasy? To je otázka stabilizácie Líbye a naštartovania rozumných programov v strednej Afrike,“ doplnil.

    Česká vláda nedrží so Slovenskom. Fico by si zaslúžil aspoň slovnú podporu

    V Nemecku nedošlo len k útokom zo strany prisťahovalcov. Už sa objavujú aj prípady, keď je iniciátorom konfliktu „druhá strana“. Napríklad na území bývalej NDR došlo k napadnutiu Sýrčana a Pakistanca, ohrozované sú ubytovne utečencov. „Len čo sa dostanú do politiky emócie, je prirodzené, že aj odpoveď je násilná. Od začiatku je najväčším nebezpečenstvom, ktoré migranti priniesli, nárast radikálnych pravicových skupín,“ konštatoval Krejčí. „Krajne nezodpovedná je politika nemeckých sociálnych demokratov. Správajú sa, ako keby boli slepí. Predvádzajú nekonzistentnú a nelogickú politiku, takže je ťažké dopátrať sa príčin,“ hodnotí politológ.

    A ako vníma vystupovanie Českej republiky? Podľa niektorých analytikov sa česká vláda drží značne na uzde. „V okamihu, keď cieľové destinácie migrácie sprísnia politiku, migranti budú ustupovať ďalej,“ vysvetľuje politológ s tým, že potom pôjdu do Rakúska alebo Českej republiky. „Česká vláda nedrží so Slovenskom. Najskôr sľúbi, že sa postaví proti kvótam, potom cúva. Nie je dôvod cúvať. Najskôr tvrdíme, že máme nadštandardné vzťahy so Slovenskom, a potom sa správame, ako keby za nás mal rozhodovať Brusel,“ kritizuje Krejčí. „Fico pritvrdil a minimálne aspoň slovnú podporu by si zaslúžil. Vyšehradská štvorka sa teraz ešte viac zomkne. Je smutné, že sa to deje vďaka maďarskej a poľskej pravici. Česká strana musí vystupovať aktívne. Vyšehradský priestor treba chrániť,“ odporučil.  

    CDU zmení politiku. Merkelovú by mali odvolať, lebo prehrajú voľby

    Politológ predpokladá názorové zmeny politických strán. „Keď si spočítajú, že je to pre nich výhodné, politiku zmenia. Tak, ako ju v najbližšej dobe zmení CDU. Proti internetu a ulici sa v tejto situácii nedá ísť. Problémy sú markantné. CDU by mala odvolať kancelárku, inak prehrá voľby. Angela Merkelová je vo všeobecnosti sympatická, ale to, čo predvádza v uplynulých rokoch, je chyba za chybou, a to vo vzťahu ku Grécku, Ukrajine aj migrantom. Na všetko reaguje neskoro a chybne a to jej spočítajú. Keby nemeckí sociálni demokrati za niečo stáli, už by prešli do opozície a mali vyhrané,“ predpokladá Krejčí. „Nemecká scéna je takmer nečitateľná. Nepočuje, nevidí. Veď to ukazujú na konferenciách. Pri predkladaní iného názoru nemecký delegát vypne a hrá sa s mobilom. Nepotrebuje počuť iný názor,“ uzavrel politológ.

    autor: Daniela Černá

    - Reklama -