Poukazy na šport zostávajú zatiaľ v nedohľadne. Aká bude ich hodnota a kedy sa dostanú k rodičom?

    0
    Ilustračné foto: deti (Autor: SITA)

    Zákon, v ktorom vláda poukazy schválila, platí od začiatku roka, no poukazy, ktoré mali slúžiť, aby rodičia ušetrili napríklad na športových krúžkoch svojich detí, ešte nikto nevidel. Začiatok roka je čas, keď rodičia platia deťom za krúžky, práve v tomto období by im poukazy určite pomohli.

    „Športový preukaz sa poskytuje v mesiaci február a september príslušného kalendárneho roka,“ píše sa vo schválenom znení zákona. Denník SME však podotýka, či rodičia poukazy uvidia aspoň vo februári, nie je isté. Tie sa mali získavať cez internet, no údajne zatiaľ taká možnosť neexistuje. Denník SME ďalej uvádza, že ministerstvo bude poukazy poskytovať len vtedy, ak mu na ne zostanú peniaze. V praxi to znamená, že poukaz môže mať hodnotu päť eur, päť centov alebo aj žiadnu.

    „Hodnota športového poukazu by mala byť taká, aby deti motivovala športovať,“ vyhlásil nedávno tlačový odbor ministerstva školstva. Poukazy by mohli žiadať deti od päť do 14 rokov, to je približne 400-tisíc detí. V prvotnom návrhu, ktorý ministerstvo predložilo do pripomienkového konania, mali mať poukazy fixnú hodnotu 40 eur ročne.

    - Reklama -