Fico migrantov nechce, ale zahraničných investorov dováža, vraví Simon. Koľko nás bude stáť Jaguar?

    0
    Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Pod zrušenie miest sa podľa neho podpísala nevhodná legislatíva. Simon upozornil najmä na zákon o neprimeraných podmienkach v obchodných reťazcoch, ktorý vláda Ivety Radičovej zrušila, no Ficova vláda ho znova uviedla do praxe od januára 2013.

    Simon priznal, že v poľnohospodárstve vzniklo aj nových 895 pracovných miest. „Rozdiel je však približne 6 500. Je to vďaka zlým zákonom, zaťaženiu práce daňovoodvodovým systémom a korupciou v štátnej správe pri prideľovaní dotácií,“ zdôraznil. Simon kritizoval, že Fico propaguje príchod spoločnosti Jaguar na Slovensko, ktorá vytvorí 2 800 nových pracovných miest, tie však budú stáť približne 126 miliónov eur za päť rokov. „Na každého zamestnanca prispeje každý z nás 726 eur za päť rokov,“ upozornil. 

    Most-Híd navrhuje podľa Simona súčasný stav zmeniť podporou domácich podnikateľov, ochranou existujúcich miest. Až potom na rad prichádzajú zahraniční investori. Strana tiež navrhuje znížiť daňové a odvodové zaťaženie. „Fico nevie chrániť to, čo na Slovensku máme. Fico migrantov nechce, ale zahraničných investorov dováža,“ vyhlásil Simon. 

    Simon tiež upozornil, že na slovenských pultoch je čím ďalej tým viac potravín zo zahraničia. „Vyvezieme živé zvieratá a donesieme mäsové výrobky. Vyvezieme obilie a dovážame múku. Fico deklaruje, že chce chrániť slovenské potraviny, že podporuje našich výrobcov, ale dovážame stále viac hotových produktov,“ dodal. 

    - Reklama -