Chcel zabíjať v mene islamu. Americký policajt to takmer neprežil

    0
    Člen ISIS (Autor: Jan Rychetský)

    Policajt Jesse Hartnett sa ocitol v hlavnej úlohe scénky ako vystrihnutej z akčného filmu. Hartnetta hliadkujúceho v policajnom aute prekvapil muž, ktorý začal do neho strieľať z tesnej blízkosti. Útočník dokopy vystrelil 11-krát. Napriek tomu, že bol Hartnett postrelený, podarilo sa mu z auta uniknúť a trikrát nebezpečného strelca zasiahnuť.

    Muž, ktorý zaútočil na policajta, bol identifikovaný ako tridsaťročný Edward Archer z Yeadonu v Pensylvánii. Archer bol zatknutý v priebehu niekoľkých minút a neskôr sa priznal, že to celé urobil kvôli islamu. „Priznal sa, že tento zbabelý akt vykonal v mene islamu,“ vysvetlil pozadie činu policajný komisár Richard Ross. Útočník údajne veril, že polícia obhajuje zákony, ktoré sú v rozpore s islamom.

    Útočník bol odsúdený za iný útok už v marci a taktiež bol obvinený z falšovania dokumentov. Jeho matka Valeria Holliday prezradila, že jej syn je údajne psychicky chorý a utrpel už niekoľko poranení hlavy. Taktiež informovala, že počul v hlave množstvo hlasov. Archer bol k činu vraj inšpirovaný militantmi z Islamského štátu. O incidente informoval portál stanice BBC.

    - Reklama -