Chaos a násilie. Aj takto to vyzerá v Nemecku. V čom urobila táto krajina najväčšie chyby?

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Policajné zložky sa tvárili bezmocne nielen v Kolíne, ale aj v ďalších nemeckých mestách, ako Hamburg či Sttutgart. O zlyhaní polície písala Karin Rogalska pre denník Pravda. Policajti sa pokúsili utajiť aj pôvod páchateľov. Odvolávali sa na to, že išlo o dobro a bezpečnosť obetí. Rogalska ale hovorí, že chceli zakryť hlavne to, v akom neutešenom stave sa nachádza ich polícia.

    „Veď muži zákona, ktorí pre zastrašovanie už nedokážu zakročiť v pravej chvíli, sú nanič,“ podotýka novinárka a dodáva, že v Nemecku sa rozpútala aj horúca debata o tom, kedy je vhodné zverejniť údaje o národnej príslušnosti obvinených osôb. V tomto smere došlo k viacerým zmätkom aj v spravodajstve. Je teda na uváženie, ako treba takéto informácie podávať verejnosti. Práve ich váha udáva celkovú atmosféru medzi domácimi a imigrantmi.

    Rogalska taktiež kritizuje Merkelovej politiku „otvorených dverí“ pre všetkých prisťahovalcov. To, ako srdečne vítala imigrantov pred niekoľkými týždňami, dnes zakrýva už za zmenené názory na túto tematiku. Údajne treba ich príliv regulovať. Zatiaľ nenavrhla ako. „Kancelárka vládne krajine podľa momentálnych potrieb a pred tvrdšou realitou zatvára oči,“ vysvetľuje publicistka.

    - Reklama -