Nemôžeme dovoliť, aby na Slovensko prišlo naraz niekoľko tisíc migrantov, vyhlásil premiér

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Premiér sa odvolal na údaje OSN, ktoré uvádzajú, že do Európy môžu tento rok prísť tri milióny utečencov. Európska pohraničná a pobrežná stráž by mohla zasiahnuť pri ochrane vonkajších hraníc schengenu aj bez súhlasu členského štátu, ktorý pri ochrane zlyháva. Podľa rozhodnutia lídrov EÚ z decembra 2015 by o tom, či niektorý štát zvláda alebo nezvláda ochranu schengenu, rozhodla Európska komisia. 

    ,,Udalosti, ktoré sa momentálne dejú, nás nútia na ne príslušným spôsobom reagovať,” uviedol Fico s tým, že urobil súvis medzi migračnou krízou a útokmi v Kolíne a zistil, že podobné útoky sa odohrali aj v ďalších európskych mestách, napríklad vo Švédsku. V oficiálnej správe nemeckého ministerstva vnútra, ktorou premiér disponuje, sa uvádza, že až 18 z 31 útočníkov proti ženám v Kolíne boli migranti.

    ,,Nemôžem v tejto chvíli nič iné, len zopakovať, že ani na základe povinných kvót, ani na základe dobrovoľného príspevku, nemôžeme dovoliť, aby na Slovensko prišlo naraz niekoľko tisíc migrantov,” uviedol Fico. Fico opätovne uviedol, že prezident Andrej Kiska i opozícia bagatelizujú tému migrácie a utečencov. 

    - Reklama -