Fuj, ruská limonáda. Ukrajinci bojkotujú Coca-Colu, firma povedala, že Krym je ruský

    0
    Krymský polostrov. (Autor: archív)

    Americká Coca-Cola spustila novú kampaň, v ktorej pôvodne neoznačila ukrajinský Krym za územie patriace Rusku. Nato sa na sociálnych sieťach ozvali ruskí priaznivci známeho nápoja a požadovali okamžitú nápravu. Tú s veľkou slávou Coca-Cola oznámila, lenže tým proti sebe poštvala Ukrajincov. Pre zmenu, na ukrajinských sieťach bol vyhlásený bojkot značky a trvá dodnes. Informoval o tom server Svobodné Fórum Pavela Šafra.

    „Myslím si, že ukrajinskí obyvatelia nechajú značku padnúť a odmietnu naďalej kupovať jej produkty, aby jej pripomenuli, že žiadna krajina na svete vrátane domovskej krajiny Coca-Coly (USA) neuznáva Krym za ruské územie. Udalosti na polostrove sú označované za okupáciu, na základe čoho je Ruská federácia podrobená sankciám,“ napísal na Facebooku poslanec za stranu Petra Porošenka Mustafa Nayyem.

    Do portfólia firmy patrí tiež Fanta, Sprite a iné nápoje a aj tie môžu Ukrajinci bojkotovať. Oleh Tyahnybok, predseda nacionalistickej strany Sloboda, dokonca žiada zákaz značky na Ukrajine.

    Firma už poslala list s ospravedlnením na ukrajinskú ambasádu vo Washingtone. Coca-Cola tvrdí, že za označenie Krymu za ruské územie môže agentúra, ktorá urobila zmeny bez jej vedomia, ale firma za to preberá plnú zodpovednosť. Ospravedlňuje sa a reklamnú kampaň zo sociálnych sietí stiahla.

    - Reklama -