Neviete ochrániť svoje hranice? Tak odíďte zo Schengenu, odkazuje Sulík

    0
    Richard Sulík, predseda SaS (Autor: SITA)

    „Krajiny, ktoré nie sú schopné zabezpečiť schengenský priestor a ochrániť hranice, musia tento priestor opustiť,“ povedal dnesSulík. Európski lídri v otázke migrantov podľa neho zlyhali a to preto, že nekonali včas.

    Líder liberálov pripomenul, že SaS ešte v lete predložila funkčné riešenia utečeneckej krízy, okrem dôslednej ochrany hraníc ide o zriadenie dvoch centrálnych táborov v severnej Afrike a na Balkáne, vyvinutie maximálneho úsilia na stabilizovanie situácie v Sýrii, Iraku a Líbyi, presunutie všetkých osôb, ktoré sa na území EÚ nachádzajú nelegálne a odmietnutie povinných kvót.

    Len do Nemecka v roku 2015 prišlo 1,1 milióna ľudí, drvivú väčšinu z nich tvoria mladí muži, konštatoval Sulík. „Bez ohľadu na to, akého sú vierovyznania, majú aj svoje sexuálne pudy,“ dodal s tým, že sexuálne obťažovanie žien zaznamenali v Nemecku aj v iných mestách ako iba v Kolíne.

    Štvrtkové vyjadrenia premiéra Roberta Fica považuje Sulík za nešťastné, podľa neho izolujú Slovensko v Európe a Fico sa k nim uchyľuje iba preto, že v marci budú voľby.

    Podpredseda SaS Ľubomír Galko ubezpečil slovenských občanov, že podobné útoky, aké sa udiali v Kolíne, Slovensku nehrozia. Zatiaľ podľa Galka neexistujú žiadne informácie, podľa ktorých by sa mali migračné trasy v únii zmeniť a smerovať cez Slovensko. „Slovenské ženy môžu byť pokojné,“ konštatoval Galko. Slovensko by sa podľa podpredsedu liberálov malo sústrediť na svoje naozajstné problémy, akými sú rozkrádanie, korupcia, krachujúce zdravotníctvo a školstvo.

    - Reklama -