Neobliekala sa podľa predstáv ISIS, tak ju umučili na smrť. Krv na rukách majú ženské džihádistky

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: repro foto Youtube)

    Nedávno sme informovali, že jedna žena sa „previnila“ tým, že potrebovala nakojiť svoje dieťa. Samozrejme, pod burkou. Aj to však stačilo, aby radikálne ženy v službách ISIS vyhlásili, že sa správala neslušne, a preto ju zabili. Teraz umrelo strašnou smrťou 21-ročné dievča preto, že porušilo pravidlá obliekania sa podľa islamských fanatikov. Informoval o tom Daily Mail.

    Väčšinou ich bičujú

    Podmienky na územiach ovládaných Islamským štátom sú viac ako prísne, ba priam drakonické. Týka sa to práva šaría, ktorého striktné dodržiavanie chcú islamisti praktizovať za každú cenu. Bohužiaľ, trpia preto najmä ženy, ktoré, pokiaľ sa nepridajú k džihádistickej brigáde, musia znášať strašné podmienky. Ženy sú vraj na území ISIS poučené, ako sa majú „správne“ obliekať. Musia nosiť závoj v saudskom štýle, zložený z dvoch vrstiev, ktorý im zakrýva oči, voľný plášť, tzv. arabský burnus a rukavice. Navyše, bez muža nemôžu ísť ani na krok.

    O mŕtvom dievčati, ktoré sa podľa ISIS tohto striktného „dress codu“ tak celkom nedržalo, sa vyjadril jeden z členov rodiny. „Kruto ju mučili. Dostali sme jej telo plné fyzických následkov mučenia,“ povedal pre agentúru ARA News. Ženy, ktoré nedodržiavajú pravidlá odievania sa, zvyčajne bičujú, aby boli „poslušné“. Robí to takzvaná morálna polícia, ktorú tvoria práve ženy v službách ISIS.

    - Reklama -