Choďte von len v burke, radšej bez peňazí. Slovenský euroskeptik napísal Nemcom a tí ho teraz chcú namiesto Merkelovej

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    „Zostaňte doma, prípadne, ak musí žena ísť von, nech si dá burku alebo si neberie žiadny telefón a peniaze,“ znela časť Sulíkovho statusu na Facebooku, v ktorom kritizoval súčasné počínanie nemeckej vlády ohľadom silvestrovských útokov v Kolíne nad Rýnom.

    Za krátko sa pod jeho nemecky písaným príspevkom vyrojilo množstvo súhlasných reakcií, z ktorých niektoré volali dokonca po jeho dosadení na post kancelára.

    Sulík svoj status odôvodnil tým, že podľa neho nemecký štát úplne zlyhal. Zďaleka však nejde o prvý takýto kritický status na adresu migračnej krízy, ktorý Sulík vyprodukoval.

    Celý text si môžete prečítať TU

    Jeho statusy často zožínajú veľmi pozitívne ohlasy zo strany nemeckej verejnosti, keďže Sulík vyjadruje nielen obavy nemeckých obyvateľov, ale dokáže sa aj umne trafiť do neschopnosti nemeckej vlády situáciu akokoľvek rozumne riešiť.

    Nemeckí politici sa totiž v súčasnosti snažia upokojovať verejnosť vyhláseniami, že neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by boli za útoky zodpovední utečenci. Napriek tomu však podľa mnohých svedectiev išlo o občanov „severoafrického a arabského pôvodu“.

    autor: spa

    - Reklama -