VIDEO Generál výbušne o utečencoch, Ukrajine a teroristoch

    0
    Utečenci sa presúvajú po poli v Slovinsku. (Autor: SITA)

    „Globálny terorizmus v Európe skutočne je, lebo sme ho vyrobili. Kto je terorista a kto terorista nie je?“ pýtal sa na úvod svojho vystúpenia Vestenický.

    „Celý rad štátov, ktoré dnes existujú ako samostatné a vyspelé, začínal vo svojom boji ako teroristi,“ pokračoval vo svojej úvahe. Podľa jeho slov môžu za terorizmus aj médiá a ich informácie. „Ukážu utopeného chlapca a emócie sú na svete. Ale veď mŕtve deti boli aj v bitke pri Stalingrade či v Hirošime,“ konštatoval.

    „Zabrániť terorizmu sa dá jednoducho a nepotrebujete NATO. Boj s terorizmom sa dá vyriešiť politicky, nepotrebujete na to vojenské organizácie,“ dodal.

    Celé video si môžete pozrieť TU

    Vestenický sa okrem iného vyjadril aj ohľadom konfliktu na Ukrajine. Ukrajinské vedenie označil za nekompetentné a protiprávne. „Získať moc so zbraňami v ruke nie je príliš demokratické,“ uviedol s tým, že vládnuť budú maximálne do konca roka. „Už teraz sú príznaky, že moc Petra Porošenka slabne. On nemá armádu, len žoldnierov,“ dodal.

    Vestenický hovoril aj o hybridnej vojne. Podľa neho tento pojem znemená, že sa pripravuje pôda na to, aby mohla začať vojna. A to sa práve teraz podľa jeho názoru deje v Európe. „Európu stačí trošku rozhádzať, máličko oslabiť,“ povedal s tým, že všetko sa deje s cieľom oslabiť Rusko. Podľa jeho slov vedú USA s Európou obchodnú vojnu.

    Celé video si môžete pozrieť TU

    A, samozrejme, nechýbal ani názor na utečeneckú krízu a kvóty, ktoré Slovensko odmieta. „Aký sme to suverénny štát, keď nemáme vlastnú menu? Aký sme to zvrchovaný štát, keď o tom nemôžeme rozhodnúť sami? My by sme mali dovoliť, aby sa u nás usadilo iba také množstvo migrantov, ktoré dokážeme zvládnuť a asimilovať,“ dodal.

    Podľa neho je medzi migrantmi 80 percent mužov. „Chlapci, ktorí sem prichádzajú, prešli vojenským výcvikom,“ tvrdí s tým, že v dvoch stovkách utečencov môže byť až 100 útočníkov. „Ako si s takými bojovými skupinami poradíme?“ opýtal sa na záver.

    Celé video si môžete pozrieť TU

    - Reklama -