Mladý Číňan sa vybral do Kremľa ako do svojho. Po prehliadke psychiatra ho hospitalizovali

    0

    Ruský Kremeľ ukrýva poklady Ruskej ríše a od roku 1966 je múzeom. Okrem iného je aj sídlom prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina. Do tejto historickej pevnosti v strede Moskvy sa pokúšal dostať občan Čínskej ľudovej republiky (narodený v roku 1985). Ako argument použil, že údajne na území sídla prezidenta býva.

    Muž sa pokúsil do Kremľa vniknúť 2. januára o 20.30 hod. Zaistili ho pri Spasskej veži. Po tomto čine čínskeho občana zadržali a podrobili odbornej prehliadke psychiatra, ktorý sa ho rozhodol hospitalizovať v nemocnici.

    Za jedenásť mesiacov navštívilo Rusko v zložení bezvízových skupín asi 53-tisíc obyvateľov Číny. Je to o 89 percent viac ako v tom istom období v roku 2014. Najviac návštevníkov z Číny doteraz mieri do Moskvy, je ich približne 240-tisíc.

    Vstup do Kremľa nie je jednoduchý ani pre novinárov a je podrobený monitorovaniu kamerovým bezpečnostným systémom. Pre návštevníkov historickej pevnosti platia prísne pravidlá, nie je teda nijak zvláštne, že čínskeho občana takto pohotovo zaistili a predviedli pred policajné orgány. Informoval o tom portál Sputnik news.

    - Reklama -