Je Vladimir Putin psychopat, pýtali sa novinári experta. Odpoveď ich sklamala

    0
    Vladimir Putin, ruský prezident (Autor: SITA)
    „Primárne psychopatom nie je,“ ubezpečuje verejnosť Hoffmann. Psychopat sa podľa jeho definície vyznačuje absenciou emócií, čo ruskému prezidentovi rozhodne nechýba. „Na druhej strane, na narcistu je zase príliš vyrovnaný. Je to dominantný typ, ktorý sa rád vidí ako vodca svorky,“ povedal. Eskaláciu podľa neho vyvolal americký prezident Barack Obama, keď Rusko prirovnal k regionálnej veľmoci.
     
    Pôvodný text si môžete prečítať TU.
     
    „V porovnaní s tým Putin rešpektuje nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú. To má svoj pôvod v kurióznej príhode, ktorá tiež všeličo napovedá o uvažovaní ruského vodcu: v roku 2014 v Soči so sebou Putin na schôdzku s Merkelovou priviedol veľkého psa, hoci je známe, že sa ich nemecká kancelárka bojí. Merkelová však zachovala chladnú hlavu a len sucho poznamenala, že aspoň teraz nezožerie žiadneho z novinárov,“ uviedol Hoffmann. Podľa neho sa mocou posadnutí ľudia, ako je napríklad Putin, v podobných situáciách vyžívajú.
     
    Putin je podľa renomovaného psychológa primárne dominantný osobnostný typ. Psychopatické rysy sa u Putina prejavujú pri jeho vojnových výpadoch na Ukrajine a v Sýrii, kde nejaví najmenšie náznaky strachu, dodáva Hoffmann.
     
    Autor: vef
     
    - Reklama -