Atentát na politika, ktorý nesúhlasí s Európskou úniou. Predseda britských euroskeptikov o vlások vyviazol hrozivej autonehode, ktorá nebola náhodná…

    0
    Nigel Farage skončil v aute mimo cesty, keď mu na ceste z Bruselu do britského Kentu vo Francúzsku odpadlo jedno z kolies a politik spôsobil dopravnú nehodu. „Zrazu som si uvedomil, že strácam kontrolu nad vozidlom, spomalil som, zapol výstražné svetlá a potom mi odpadlo jedno z kolies. Vystúpil som z auta na poslednú chvíľu a preskočil zvodidlá tak rýchlo, ako som vedel, len aby som sa dostal z cesty nákladiakom a ostatným autám,“ uviedol Farage po incidente. 

    Ako z akčného filmu 

    Hrozivá nehoda, ktorá sa stala koncom októbra pri francúzskom Dunkirku, nebola podľa polície len dielom nešťastnej náhody, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Mechanici, ktorí obhliadali vrak Farageovho vozidla po nehode aj policajti zhodne potvrdili, že s autom politika niekto pred jazdou manipuloval. Úmyselne uvoľnené totiž neboli len skrutky na kolese, ktoré odpadlo, ale na všetkých štyroch, a to už podľa polície nemôže byť náhoda. Farage sa o celej veci rozhodol verejne prehovoriť až po Novom roku. 
     
    „Francúzska polícia sa na to pozrela a konštatovala, že sa skrutky na kolese niekedy uvoľnia, ale nie na všetkých štyroch,“ uviedol Farage. Napriek takmer istému úmyslu sa známy britský euroskeptik rozhodol, že prípad nebude nijako riešiť. Farage údajne netuší, kto by sa ho mohol chcieť zbaviť. „Úprimne, podľa toho ako sa môj život vyvíja uplynulých dva a pol roka, ma už už nemôže nič prekvapiť,“ dodal predseda UKIP. 

    Známy kritik 

    Nigel Farage o sebe nemôže povedať, že by nemal nepriateľov, teda aspoň na domácej a európskej politickej scéne. Je hlasným kritikom Európskej únie a jeho Strana nezávislosti Spojeného kráľovstva dlhodobo presadzuje odlúčenie Veľkej Británie od zvyšku EÚ. V uplynulých rokoch sa líder britských euroskeptikov stal viackrát aktérom sporov vo vlastnej strane, či už doma, alebo na pôde Európskeho parlamentu, ktorého je Farage poslancom. 
     
    VIDEO Nigel Farage kritizuje dominantné postavenie Nemecka v EÚ.
     
    O tom, že Nigel Farage šoféruje na samity vlastné auto a pravidelne absolvuje cestu z Bruselu do domovského Kentu vo Veľkej Británii, vie množstvo jeho blízkych, kolegov aj odporcov. Pátrať po tom, kto by mu mohol chcieť uškodiť, že mu spôsobí autonehodu, Farage nechce alebo z bezpečnostných dôvodov údajne nikomu nehovorí, kde počas pobytu v Bruseli parkuje svoje auto. Je preto otázne, ako sa niekomu podarilo uvoľniť skrutky na všetkých štyroch kolesách Farageovho súkromného vozidla.
     
    - Reklama -