Český kardinál Duka, ktorý sa angažoval v kauze Bezák, praje do nového roku: Nech našu civilizáciu neodvanie vietor

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    „Chcem vás všetkých aj každého zvlášť pozdraviť na prahu nového roka 2016. Prvý deň občianskeho roka ako by sa narodil z bilancovania roku predchádzajúceho. Je však obrátený do budúcnosti, je dňom predsavzatí a plánov… My veriaci dobre vieme, že správne predsavzatia a určenie smeru ďalšieho života môže vzísť len z pravdivého, pokojného a vecného poznania predchádzajúceho konania,“ uviedol Duka v úvode svojej glosy.
     
    V tejto súvislosti uvádza prejavy politikov a štátnikov, ktorí napospol na začiatku roka bilancujú. “Často však práve tieto vystúpenia odhalia, že ich posudzovanie situácie je len zmesou zastierania a planého uisťovania. Čím je situácia vyhrotenejšia, tým viac vystúpi na povrch ich bezradnosť a beznázorovosť,” dodal kardinál s tým, že bilancuje aj on sám.

    Duka je na Slovensku známy tým, že sa zastal odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka. Ako napísal na sociálnej sieti, zastal sa ho v médiách, stretol sa s jeho rodičmi, hovoril s pápežom.

    „Opäť sa musím skloniť pred pápežom Františkom a jeho citom pre mimoriadne gestá,“ napísal kardinál Duka v súvislosti so stretnutím Svätého Otca s Bezákom po generálnej audiencii.

     
    Pôvodný text TU.
     

     

    - Reklama -