VIDEO Virálne jednohubky, ktoré rozmútili politicko-virtuálne vody internetu v roku 2015. Alebo o tom, ako sa symbol Ameriky pustil do milionára Trumpa a teroristi sa stali aktívnymi youtubermi

    0
    Donald Trump (Autor: youtube)

    Jeden utečenec na druhom, teroristi, ktorí menia históriu v ruiny a prach, mela v ukrajinskom parlamente či kanadský politik s naozaj „originálnym“ predvolebným videom. Aj o tom bola politika (alebo aspoň to, čo s ňou nepriamo súvisí) v roku 2015.

    Do volieb vo veľkom štýle

    Predvolebné video kanadského nezávislého kandidáta Wyatta Scotta síce pre bežného Slováka nie je úplne najznámejšie, no svojou miernou dávkou psychedelickej úprimnosti šmrncnutej sureálnymi krásami kanadského vidieka, určite očarí a vyvolá trochu nechápavý úsmev na tvári. Scott sa pri vytvorení prezentačného „videjka“ pred parlamentnými voľbami v Mission Matsqui Fraser Cannyon v Britskej Kolumbii rozhodol potenciálneho voliča osloviť niečím, čo skôr pripomína výtvor užívateľa ťažkých drog, ako niekoho, kto má niečo spoločné s politikou.

    Kanadský politik natočil naozaj netradičné predvolebné video.

    Ukrajinský parlament sa premenil na Klub bitkárov

    To, že si v ukrajinskom parlamente dajú poslanci občas „do držky“, nie je žiadna rarita a je to dobre známy fakt. Na internete môžete nájsť už celkom pekné portfólio fackovacích záznamov, keď si ukrajinskí politici pomýlili pôdu parlamentu s boxerským ringom. V najnovšom príspevku si to odskákal premiér Jaceňuk, ktorého od rečníckho pultu odniesol jeho poslanecký kolega Barna a po tomto prazvláštnom geste nasledovala až filmová mela.

    V ukrajinskom parlamente to občas vyzerá ako v boxerskom ringu.

    Teroristi s päťkou z dejepisu

    Virtuálno-virálny vesmír internetových videí ovládla jedna z najaktívnejších youtuberských skupín, a tým je teroristická organizácia Islamský štát. Militantní radikáli boli v poslednom roku (nielen) na internete naozaj činnou jednotkou. Okrem pravidelného zásobovania webu popravami svojich nepriateľov, sa pustili aj do rázneho boja s ich najväčším nemesisom-históriou. Medzi video s puncom kontroverznosti, ktoré preletelo vodami internetu ako ruské torpédo tureckou výletnou jachtou, patrilo aj ničenie chrámov v Palmýre. Tento chrámový komplex znamenal z historického hľadiska dôležitý medzník na poli archeológie a zachovania svetového kultúrneho dedičstva.

    Bezchybná muška oddaného „isisáka“

    Aj pri tomto videu zostaneme ešte pri chlapcoch z Islamského štátu, ktorý vlastne žiadnym štátom nie je a, zdá sa, že k tejto „snímke“ netreba naozaj nič dodávať. Hádam len: „Kamarát, tvoja muška má menšie muchy!“

    Člen teroristickej organizácie Islamský štát mal fakt zlý deň.

    Odkaz doby

    Toto video ukazuje doslova pomery v školstve v Sýrii. Práve pri ňom je vhodné vysloviť starú dobrú ostrieľanú hlášku: „Toto nevymyslíš, to je život“.

     

     

     

     

    Školstvo v Sýrii má určite aj svoje pozitíva. Negatíva sú evidentné.

    Keď na vás zaútočí symbol Ameriky

    Keď sa fotíte na titulku magazínu TIME so symbolom Spojených štátov uhniezdenom na vašom predlaktí a ten po vás vyštartuje (rozumej ďobne) ako po vianočnom údenom, dá sa dedukovať, že možno osud vám chce dačo naznačiť. Niečo podobné zažil aj americký kandidát na prezidenta boháč Donald Trump, ktorého „fotosešn“ s orlom skalným sa skončila skoro s vyďobnutým okom.

    Keď na vás zaútočí symbol krajiny, ktorej prezidentom sa chcete stať, zdá sa, že osud vám chce niečo naznačiť.

    Noha na pedál a rovno do utečencov

    Arpad Levente Jeddi bol donedávna klasickým a ničím výnimočným šoférom pre slovenskú spoločnosť. Všetko sa zmenilo, až keď si začal robiť akýsi pseudo youtube videodenníček zo svojich ciest po Európe. Zásadným sa stalo video, kde mu pri francúzskom Calais rupnú nervy a namieri si to so svojím kamiónom do davu imigrantov.

    Maďarskému kamionistovi v blízkosti francúzskeho Calais došli nervy.

    - Reklama -