Na nemecko-rakúskej hranici pomáhajú migrantom dobrovoľníci aj na Štedrý deň

    0
    Utečenci smerujúci do Rakúska (Autor: SITA)

    Pravá vianočná atmosféra tu, prirodzene, nepanuje, lebo mnohých z utečencov sužujú zdravotné problémy po náročnej ceste, čo platí predovšetkým o deťoch s príznakmi prechladnutia alebo chrípkového ochorenia. Iba v piatok tu zaznamenali trojmesačné bábätko s horúčkou okolo 40 stupňov Celzia.
    Okolo 200 utečencov čakalo dnes popoludní vo Freilassingu, aby mohlo pokračovať v ceste do Erdingu, píše tlačová agentúra DPA.

    Dobrovoľníci majú plné ruky práce aj v tranzitnom tábore v rakúskom Salzburgu, kde dnes stovky ľudí čakali na kyvadlovú autobusovú prepravu do nemeckého Freilassingu. Všetci aktivisti dúfajú, že v neskorých popoludňajších hodinách sa tu situácia aspoň mierne upokojí. Potom by mali mať chvíľku na to, aby si “zgustli” na typickej salzburskej vianočnej polievke.

    V plnom nasadení budú aj policajti, ktorí ani počas vianočných sviatkov prácu neprerušia, a to tak na diaľnici v Pidingu, ako aj na moste medzi Salzburgom a Freilassingom. Každému z mužov zákona však umožnia aspoň jeden telefonát s najbližšími.

    - Reklama -