K Islamskému štátu sa pridalo vyše 640 ľudí z Dagestanu

    0
    Šokujúce video popravy ruského špióna. (Autor: youtube)

    “Protiteroristické výbory pôsobia v každom okrese… Každá mešita, každý miestny orgán dostali nariadenie viesť rozhovory a udržiavať kontakt s tými, ktorí sú v krízovej zóne, ktorí mali kontakt s militantmi, ktorí sú si neistí alebo s niečím nespokojní. Musíme pracovať s každým,” povedal Abdulatipov.
    Riaditeľ ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandr Bortnikov 15. decembra informoval, že na severnom Kaukaze zlikvidovali 20 z 26 vodcov zoskupení, ktorí prisahali vernosť IS.

    Podľa šéfa FSB sa tento rok podarilo vyše 100 ruským občanom zabrániť v odchode na Blízky východ, kde sa chceli pridať k islamistickým povstalcom. Poznamenal však, že naďalej pretrváva tendencia, keď stúpa počet ruských občanov, ktorí chcú bojovať v zahraničí po boku islamistov. Väčšinou sú to mladí ľudia. Vyzval preto prijať opatrenia, ktoré by tento trend zvrátili, napríklad formou intenzívnej práce s mládežou.

    Námestník ruského ministra zahraničných vecí Oleg Syromolotov v novembri oznámil, že v Sýrii zabili 160 Rusov bojujúcich v radoch IS. Podľa neho sa z približne 2700 Rusov bojujúcich v Sýrii 73 vrátilo domov a boli uznaní za vinných, ďalších 36 umiestnili po návrate do väzby.

    - Reklama -