Poslanci sa po odchode z NR SR nenudia. Píšu, učia, podnikajú a dokonca sa odvážia aj radiť…

    0
    Národná rada (Autor: Radka Turoňová)
    Náhradou za sedenie v poslaneckých laviciach a hlasovanie o zákonoch bude politikom písanie kníh, turistika, ale aj rodičovské povinnosti. Kým jedni sa na oddych od vysokej politiky tešia, iným bude zase chýbať. Nájdu sa aj poslanci, ktorí neodchádzajú z Národnej rady SR tak celkom z vlastnej vôle. 
     
    Napríklad Martin Fronc z KDH, ktorý bol v minulosti ministrom školstva, sa nedostal na kandidátku strany a v nasledujúcom funkčnom období preto v NR SR sedieť nebude. „Je to rozhodnutie strany, ktoré nemienim nijako komentovať. Nemám však pocit žiadnej krivdy, s tým ja nežijem,“ uviedol Fronc pre denník SME. 

    Za politikou nesmúti 

    „Nikomu, kto si zachová štipku normálnosti, by politika dlhšie ako niekoľko dní asi nechýbala,“ tvrdí Mikuláš Huba, ktorý už dávnejšie opustil klub OĽaNO. Medzi poslancami, ktorí odišli z parlamentu, sa v minulosti objavoval trend zakladať nové politické strany, ale tie zväčša nemali u voličov veľký úspech. 

    Píšu, učia, podnikajú…

    Exposlanec NR SR František Mikloško je na dôchodku a venuje sa písaniu kníh. Jeho bývalý stranícky kolega z KDH Vladimír Palko založil s Mikloškom stranu Konzervatívni demokrati Slovenska a znova začal prednášať na vysokej škole. Edita Angyalová zo Smeru, ktorá je jednou z najmladších slovenských poslankýň, sa mandátu vzdala s tým, že sa chce venovať ekonomike v súkromnom sektore. 

    Vedia, čo budú robiť

    Exministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová má už miesto isté. Dôchodkyňa bude detskou ombudsmankou. Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda je poradcom ukrajinského prezidenta Petra Porošenka a exminister financií Ivan Mikloš zasa radí ukrajinskej vláde v ekonomických otázkach.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -