IS má nový plán ako udrieť na nepriateľa. Ako atentátnikov chce využívať vtáky

    0
    Scéna z filmu Štyri levy. (Autor: youtube)

    Keď Alfred Hitchcock natočil hororovú klasiku Vtáky zrejme netušil, že túto netradičnú fóbiu pretavia v budúcnosti teroristi z Islamského štátu do absurdnej dokonalosti. Ako bojovať proti nevercom? Predsa vtákmi opásanými výbušninami.

    Nedávno na internet presiakol dokument, v ktorom sa objavil popísaný nový „diabolský“ plán teroristov z IS. Na zneškodňovanie nepriateľských stíhačiek im dopomôžu operenci, na ktorých chcú pomocou špeciálnych popruhov upevňovať nálože tak, aby v blízkosti lietadiel vyvolali čo najväčšie škody. 

    Tento nápad má ale zatiaľ jeden háčik. Na tento plán IS nepostačí obyčajné vtáctvo. Najvhodnejšie sú supy, ktoré sa však nachádzajú v zoologických záhradách, do ktorých sa musia vlámať. Na začiatku roka médiá informovali, že IS pripevňovalo na sliepky špeciálne vesty s výbušninou a vysielalo ich do nepriateľských pevností. IS informovalo, že týždenne zabije aspoň tri holuby, lebo ich môže podozrievať zo špionáže.

    Tento výmysel sa až nápadne podobá na scénku z britskej komédie Štyri levy, v ktorej jeden z teroristov využíva na „výbušné“ ciele vranu. O zvláštnej praktike teroristov informoval zahraničný portál Express.

    - Reklama -