Poslancovi Martvoňovi nad hlavou stále visí žaloba. Ako kauza pokračuje ďalej?

    0
    Exposlanec NR SR Anton Martvoň (Smer-SD) (Autor: SITA)

    Melicherčíková je z celej situácie už rozčarovaná. „Sudkyňu v mojom prípade vymenili pred rokom. Doteraz si nový sudca študoval spis, ale teraz ho dostane ďalší sudca a zase budeme čakať asi rok. Neverím, že ide o náhody. Myslím si, že táto kauza pánu Martvoňovi politicky ubližuje bez ohľadu na to, či by spor vyhral, alebo nie,“ hovorí Melicherčíková.

    Prvá sudkyňa odišla do dôchodku a jej spisy prerozdelili ostatným sudcom. Prípad pridelili novej zákonnej sudkyni Jane Matayovej, ktorá sa ním bude zaoberať. „Podáme sťažnosť na prieťahy a ak nebude nariadené pojednávanie v blízkej budúcnosti, podáme aj ústavnú sťažnosť,“ prezradil Melicherčíkovej právny zástupca Vladimír Šárnik.

    A ako sa to celé začalo? V roku 2008 Melicherčíková ako študijná referentka na Právnickej fakulte Univerzity Komenského upozornila, ako za zvláštnych okolností vzali na školu skupinku študentov. Tých najskôr neprijali, no po odvolaní mohli nastúpiť napriek tomu, že sa o štúdium zaujímali aj študenti s lepším bodovým ohodnotením.

    Keď na toto Melicherčíková upozornila na internete, začala sa vlna ohovárania a komentárov, ktoré útočili na jej súkromie. Vyšetrovanie ukázalo, že stopa vedie na pôdu univerzity. O jednej z IP adries, ku ktorej sa policajti dopracovali, rektor vyhlásil, že ju mohol používať aj Anton Martvoň. Ten vtedy na škole pôsobil ako odborný asistent. O situácii informoval denník SME.

    - Reklama -