Tomanová v parlamente zostáva. Vraj pre stranu. Náhradník jej odkazuje, nech netrepe

    0
    Exministerka a exposlankyňa NR SR Viera Tomanová (Autor: SITA)

    Viera Tomanová prehlásila, že keď ju príjmu na miesto komisárky, z parlamentu odíde. Po obsadení nového postu svoje zámery pozmenila. „Potiahnem to do 31. decembra, lebo na moje miesto už nenastúpi náhradník a je mimoriadna schôdza. Je neférové, aby som nechala stranu oslabenú o jedného poslanca,“ vysvetľuje pre denník Plus JEDEN DEŇ Tomanová.

    S jej rozhodnutím ale nesúhlasí poslanec Antonín Cicoň, ktorý ju mal nahradiť. „K tomu sa nedá ani nič povedať. Podľa zákona mám právo nastúpiť a aj tak urobím. Nech pani poslankyňa netrepe,“ rozhorčuje sa. Svoje argumenty zdôvodňuje aj tým, že mandát dostal od občanov

    Ako sa na celú situáciu pozerá predseda parlamentu Peter Pellegrini? Spočiatku sa o veci odmietol vyjadriť. „To nie je otázka na predsedu parlamentu, nie som vykladač zákonov.“ Nakoniec prezradil pre denník, že ich snahou je aj ušetriť: „Samozrejme, že našou snahou je, aby nenastúpil náhradník, aby sme ušetrili. Musím sa však pozrieť na to, či nastupuje, až keď je schôdza alebo môže skôr. Ak schôdza nebude, nemá sa mandátu ako ujať. Uvidíme.“?

    - Reklama -