VIDEO Predvolebná kampaň nemusí byť len politický boj. Španielsky premiér schytal ľavý hák par excellence

    0
    Španielsky premiér Mariano Rajoy (Autor: SITA)

    Španielsky premiér a predseda tamojšej Ľudovej strany bol v stredu na návšteve mesta Pontevedra na severozápade krajiny, keď schytal do tváre úder päsťou od 17-ročného mladíka. Úder zlomil Rajoyovi okuliare. Premiér mal pritom smolu, pretože Pontevedra bolo podľa portálu Daily Star poslednou zastávkou v jeho kampani pred nedeľňajšími voľbami.

    Podľa zdrojov z konzervatívnej Ľudovej strany, ktoré nechceli byť menované, kráčal 60-ročný premiér po ulici, keď k nemu pribehol 17-ročný mladík a udrel ho priamo do tváre. Tým mu zhodil okuliare, ktoré spadli na zem a rozbili sa. Rajoy po incidente pokračoval v návšteve mesta. Agresívneho tínedžera spacifikovali premiérovi osobní strážcovia.

    VIDEO Mladík udrel španielskeho premiéra Mariana Rajoya do tváre počas predvolebnej kampane

    Incident sa stal len pár dní potom, keď zvyčajne pokojne vystupujúci Rajoy v predvolebnej debate označil svojho hlavného rivala a socialistu Pedra Sáncheza za „mizerného úbožiaka“. Takéto označenie si opozičný politik od premiéra vyslúžil za to, že sa dovolil opýtať na to, prečo Rajoy neodstúpil po korupčných škandáloch, ktoré podľa Sáncheza sprevádzajú jeho vládu od roku 2011.

    - Reklama -