Jedno sľubuje, druhé robí. Tomanová sa parlamentnej stoličky ešte nevzdá, jej nová funkcia počká

    0
    Exministerka a exposlankyňa NR SR Viera Tomanová (Autor: SITA)

    Tomanovú zvolili 2. decembra, sľúbila, že keď sa to stane, ihneď nastúpi do svojej funkcie a parlamentu dá zbohom, zatiaľ sa tak nestalo. „Ja som sa chcela vzdať mandátu okamžite, ale keď sme to prešli, tak som sa rozhodla dotiahnuť schôdzu. Je neférové, aby som nechala stranu oslabenú o jedného poslanca,“ prezradila pre denník Plus JEDEN DEŇ poslankyňa.

    Denník ďalej podčiarkuje fakt, že práve nezávislosť potenciálneho zástupcu bola v podmienkach zvolenia vyžadovaná. „Človek s nálepkou politickej strany nevzbudzuje dôveru, je to nevhodné,“ na túto problematiku už od začiatku upozorňoval zástupca Slovenska vo Výbore OSN pre práva detí Peter Guráň.

    To, že chce byť Tomanová lojálna strane, nie je jediný z dôvodov, prečo sa takto rozhodla. Ďalším sú jej asistenti, ktorým sa nechcela otočiť chrbtom a je dosť možné, že si ich „prenesie“ aj do svojej novej práce.

    „Poviem úprimne, že obaja sú šikovní. Oboch by som chcela zobrať so sebou, ale to ešte uvidíme. Nemyslím si, že mladých ľudí treba hodiť cez palubu. Ja v tejto chvíli nebudem hovoriť, na aký pracovný pomer budú. Viete, sú po mojom boku päť rokov a zrazu sa im otočím chrbtom?“ vysvetľuje Tomanová. Tá post komisárky obsadí 1. januára. Na výplatnej páske sa jej mesačne bude objavovať suma 3 300 eur. 

    - Reklama -