Rusko je väčšia hrozba ako islamizácia, povedal Šebej. Pustil sa do neho Blaha. A takto to pokračovalo

    0
    František Šebej a Ľuboš Blaha (Autor: SITA)

    František Šebej v rozhovore pre Denník N pripustil, že Západ sa môže zmieriť s tým, že vojensky proti Asadovi nezasiahne, alebo aj s tým, že Asad ostane vládnuť. „Nesmie však urobiť chybu, že v mene boja proti IS si pustí do kožucha Rusko a uzavrie s ním spojenectvo. Cena za to by bola samovražedná, lebo by to znamenalo aj legitimizovanie ruského správania sa na Ukrajine a ďalšie veci. Západ by to stálo jeho hodnotovú a bezpečnostnú výbavu,“ myslí si Šebej.

    Rusko je väčšia hrozba ako  islamizácia

    Súčasnú situáciu v Sýrii podľa Šebeja nie je možné porovnávať s druhou svetovou vojnou, keď sa Západ spojil so Sovietskym zväzom, pretože „spojiť sa s hrdlorezom Stalinom proti takému galaktickému zlu, aké predstavoval Hitler, je niečo iné, ako sa zbytočne spojiť s Putinom pre niekoľko desaťtisíc hrdlorezov v sýrskej a irackej púšti.“ Šebej zároveň konštatuje, že podvratná ideologická a dezinformačná vojna, ktorú vedie Rusko proti Západu, je oveľa hrozivejšia  ako identifikovateľné a ohraničené zlo predstavované džihádistickým islamom.

    „Treba si uvedomiť skutočné hrozby našej civilizácie. Tam patria subverzívne aktivity Ruska proti podstate demokratických systémov Západu a podvratné ruské aktivity vedúce k podpore extrémistických politických subjektov na Západe. Toto všetko je rádovo väčším ohrozením západnej civilizácie ako nejaká islamizácia,“ dodáva psychológ a politik.

    Blaha: patová situácia

    Netrvalo dlho a  Šebejove vyjadrenia rozzúrili najľavicovejšieho slovenského poslanca Ľuboša Blahu, ktorý sa istou náklonnosťou k Rusku netají.  „Rasisti, ktorí nenávidia celé národy či etniká, sa občas dostávajú do patových situácií… Ak nejaký nácko nenávidí Židov aj Arabov, koho si má vybrať napríklad v izraelsko-palestínskom konflikte? Niekedy sa vcelku zabávam, keď sledujem tie zmätené reakcie neonacistov na tento ,,rasový rébus”. Väčšinou sa fašistickou čvargou nezaoberám, ale podobné dilemy očividne netrápia iba uniformovaných neonacistov,“ začal svoj kritický komentár neomarxista Blaha, aby sa vzápätí pustil do atlantistu Šebeja, ktorý podľa jeho názoru nenávidí Rusov a moslimov, a pritom miluje Izrael a USA.

    Čo včul, Feri?

    „Náš kamarát Fero sa však odrazu dostal do patovej situácie: Rusko je vo vojne s Islamským štátom. Koho si vybrať? Juj, ťažký to ,rasový rébus´. Však Fero moslimov z duše neznáša, ale pozor, s rasistickou posadnutosťou nenávidí aj Rusko… Čo včul, Feri? Priznám sa, sám som si nebol istý, ako túto dilemu Fero rozlúskne,“ píše Blaha. Odpoveď mu vraj dal pondelňajší rozhovor v Denníku N. Blaha priznáva, že nedokáže pochopiť, ak je pre niekoho Rusko väčšou hrozbou ako sfanatizovaný moslim z Islamského štátu, ktorý odrezáva hlavy, šíri teror a kameňuje ženy. Blaha dokonca Šebeja označuje za „najohyzdnejšiu podobou rasistu voči Rusom“ a obviňuje ho z „ukrutného zľahčovanie islamského terorizmu“.

    Americkí mopslíci

    Blaha tvrdí, že vďaka Šebejovi veľa pochopil. „Pre amerických mopslíkov nie je hlavným nepriateľom Islamský štát, zabudnite na to. Hlavným nepriateľom vždy bolo a bude Rusko. Jasné, sú to rasisti a šovinisti, ktorí pohŕdajú každým moslimom od Sýrie cez Irán až po Indonéziu. Ale tento rasizmus je ničím v porovnaní s tým, ako nenávidia Rusov. Pretože oni sa Ruska boja. A nie je nič nechutnejšie, ako keď má rasista strach. Potom nepozná hranice. Tuná Fero šíri takú rusofóbiu, ktorá nepozná hranice.. Prestáva ma baviť, keď sa tvárime, že rusofóbia nie je fašizmus. Áno, je. Čoraz agresívnejší a čoraz nebezpečnejší,“ dodáva poslanec.

    Musíš byť „politologický génius“

    Predseda zahraničného výboru NR SR sa však k vyjadreniu Ľuboša Blahu už vyjadrovať veľmi nechcel. „A ajhľa, čo si o mne pomyslel politologický génius Ľuboš Blaha na základe tohto rozhovoru,“ komentoval Blahovu reakciu Šebej. Do Blahu sa však pustili Šebejovi „facebookoví priatelia“. „Len hlupák a obmedzenec môže povedať, že rusofóbia je fašizmus. Ten hlupák a obmedzenec asi nevie, že za začiatok 2. svetovej vojny sa datuje 1. september 1939, keď hitlerovské Nemecko a boľševické Rusko napadli Poľsko,“ napísal jeden z nich. „Blaha je magor. Nevšímať si ho, ak sa dá,“ konštatoval ďalší. 

    - Reklama -