Maďarský Fidesz vystrkuje rožky. Podľa predsedu parlamentu Kövéra je utečenecká kríza inváziou a poslankyne patria naspäť do kuchyne

    0

    Morvay poukazuje na ďalšie zaujímavé postrehy člena maďarskej strany Fidesz. Medzi jeho sumár netradičných tvrdení patrí poukázanie na fakt, že pokrivenosť maďarskej a európskej ľavice vychádza z jej genetických chýb a domácu opozíciu nazýva agentmi vyškolenými v cudzine. Rád prezentuje svoje postrehy s konšpiračným puncom paranoje, v ktorých hovorí o sprisahaniach, ktoré sa snažia zvrhnúť Orbánovu vládu a zničiť maďarský národ a kresťanskú civilizáciu.

    „Utečenecká kríza podľa neho nebola zapríčinená nejakými konfliktmi, ale ide o inváziu organizovanú so skrytým zámerom,“ hovorí komentátor Morvay. Ten podčiarkuje aj politikove šovinistické správanie, keď svoje kolegyne poslankyne posiela do kuchyne a rodiť deti. Závažným faktom je však  to, že  Kövér nie je len taký človek, ktorého necháte vyrozprávať sa a je pokoj. Komentátor poukazuje na to, že má v rukách moc, ktorú už párkrát využil na to, aby pokutoval opozíciu či zakázal do parlamentu vstup mediám, ktoré sú k Orbánovej vláde otvorene kritické.

    Ak bol politik v minulosti akýmsi tichým hláskom Fideszu, jeho potlačovanou pravou tvárou, ktorú sa neodvažovali prezentovať na verejnosti, teraz to už tak úplne neplatí. Morvay podčiarkol, že na nedeľňajšom zjazde strany Orbán až podozrivo hovoril v intenciách a „štýle“ svojho kolegu. Hovoril o utečeneckej kríze ako o riadenej invázii na Európu a zvýraznil hodnoty, akými sú vojenská cnosť, národná hrdosť či viera v Boha. Na politikovo správanie a názory poukázal Peter Morvay v komentári pre Denník N.

    - Reklama -