Skončite s dvojitou hrou podporovania extrémistov a okamžite zavrite turecko-sýrske hranice. Priatelíte sa s Islamským štátom, otvárate koridory pre ilegálne obchodovanie s ropou a … Čo ešte Lavrov naložil Turecku?

    0
    Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov (Autor: SITA)

    “Nemôžeme ignorovať to, že sa niekto priatelí s Islamským štátom, otvára koridory pre ilegálne obchodovanie s ropou a udržiava ekonomické vzťahy s teroristami. Žiadame, aby sa to zastavilo. Všetko toto potvrdzuje potrebu okamžitého uzavretia turecko-sýrskej hranice,” povedal Lavrov.

    Ruský prezident Vladimir Putin na dnešnom zasadnutí rozšíreného kolégia ministerstva obrany informoval o prijatí dodatočných bezpečnostných opatrení na ochranu ruských jednotiek na misii v Sýrii. Spomenul v tejto súvislosti vyslanie moderného systému protivzdušnej obrany.

    Teroristov v Sýrii Putin označil za priamu hrozbu pre Rusko. Vysvetlil, že aktivity Ruska nevychádzajú z “abstraktných záujmov, ale zámerom je ochrániť krajinu”. V rámci svojho vystúpenia Putin vyhlásil, že ruské jednotky spôsobili teroristom v Sýrii veľké škody, preto si zaslúžia vysoké kladné ohodnotenie.


     

    - Reklama -