Prepadli školáčku a potom požiadali o azyl. Šokujúce policajné správy o kriminalite utečencov v Calais

    0
    Stanový tábor utečencov vo francúzskom prístavnom meste Calais (Autor: SITA)

    Redaktori britského denníka mali možnosť nahliadnuť do správ francúzskej polície, v ktorých sa o týchto prípadoch píše. Pri jednom z incidentov dolapil otec napadnutého dievčaťa násilníkov priamo na ulici a odovzdal ich spravodlivosti. Páchatelia sa však rozhodli podať žiadosť o azyl, aby sa spravodlivosti vyhli. Šokujúce policajné správy podľa denníka Express vyvolávajú vážne obavy zo stále rastúceho počtu prichádzajúcich migrantov, z ktorých sa mnohí dopúšťajú kriminálneho konania. Miestni obyvatelia hovoria, že v uliciach mesta sa každý deň pohybuje veľa migrantov, ktorí v angličtine žiadajú od okoloidúcich jedlo alebo peniaze. Uvedená policajná správa však ukazuje, že mnohí z migrantov miestnych obyvateľov rovno prepadajú a okrádajú.

    Zdesenie vzbudil prípad štrnásťročnej školáčky a jej otca. Dievča opísalo, ako ju oslovili dvaja migranti mužského pohlavia, keď išla v pondelok zo školy domov. Na cestu sa vydala o 17.30 h, a práve keď písala svojmu priateľovi, zastavili ju dvaja muži. Jeden z nich mal na sebe bejzbalovú čiapku a v angličtine od nej žiadal peniaze. „Povedala som mu, že pri sebe nemám hotovosť. On na mňa začal kričať a stále chcel peniaze. Zrýchlila som krok, ale jeden z nich ma stále prenasledoval. Potom ma schmatol za rameno a chcel okrem peňazí aj môj mobilný telefón. Povedala som mu, nech ma nechá. Pustil ma, ale stále opakoval to isté a začal sa mi vyhrážať, že ma udrie,“ uviedlo vystrašené dievča.

    Potom začala kričať a podarilo sa jej pred imigrantmi utiecť. Po návrate domov vyrozprávala všetko svojmu otcovi a oboch násilníkov mu opísala. „Ukázala som mu, kde by ich mohol nájsť. Mali bicykel a tašku s nápisom Lidl alebo Aldi,“ uviedlo dievča. Ďalšiu časť príbehu už zverejnil samotný nahnevaný otec, ktorý sa vydal oboch páchateľov hľadať. Skutočne sa mu to podarilo a oboch mužov zaistil. „Obaja vedeli, čoho sa dopustili. Dookola opakovali, že sa ospravedlňujú. Nie je predsa možné, aby takýmto spôsobom obťažovali deti idúce zo školy domov,“ argumentoval otec dievčaťa s tým, že následne sa obaja rozhodli podať žiadosť o azyl.

    Výpovede otca a jeho dcéry boli zverejnené na facebookovej stránke „Nahnevaní občania Calais“, ktorej cieľom je informovať, ako sa v meste po prívale migračnej vlny všetko zmenilo k horšiemu. Prevádzkovatelia tejto stránky uvádzajú, že informácie majú priamo z prvej ruky. Ako britský denník uvádza, francúzska polícia podnikla v utečeneckom tábore „Džungľa“ niekoľko razií, v rámci ktorých hľadala „obyčajných“ zločincov, ale aj džihádistov napojených na Islamský štát, ktorých cieľom je dostať sa do Veľkej Británie. V okolí tábora prebiehajú každodenné strety s políciou a mnohí z migrantov sa chcú dostať za každú cenu do okoloidúcich nákladných automobilov a kamiónov smerujúcich cez Lamanšský prieliv. „Veľká Británia investovala do ďalšieho oplotenia sedem miliónov libier, ale podľa mnohých neurobila stále dosť na to, aby nastolila poriadok,“ uzatvára Express.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -