V Ženeve bolo rušno. Polícia si vzala na mušku podozrivých, ktorí mohli byť prepojení s parížskym masakrom

    0
    Švajčiarska polícia v akcii. Ilustračná fotografia (Autor: youtube)

    Policajné zložky hľadali podozrivých radikálov, ktorí mali byť súčasťou siete Mourada Faresa, ktorý  naverboval do svojich radov Foueda Mohameda-Aggada, tretieho útočníka z koncertu v Bataclane. O situácii vo švajčiarskom meste informoval portál televízie CNN

    Francúzsky minister vnútra vysvetľuje, že Fares je známy „verbovač“ potenciálnych bojovníkov do šíkov sýrskych džihádistov. Francúzska tajná služba zistila, že Fares sa „špecializuje“ hlavne na frankofónne krajiny a oblasti a tou je aj Ženeva vo Švajčiarsku.
    Vedenie mesta vyhlásilo vysoký stupeň teroristického poplachu, no napriek tomu mesto konkrétne nevie, či sa radikáli naozaj nachádzajú na území mesta. Ženevské úrady dostali od zahraničných vyšetrovateľov presné popisy podozrivých a zostávajú v blízkom kontakte s francúzskou políciou.

    Pri vyhlásení poplachu vychádzali z troch faktorov. Ten prvý vychádza zo sledovania komunikácie radikálov a potenciálnej hrozby v nich zachytenej. Druhý faktor podčiarkuje možnosť, že hľadaný  terorista Salah Abdeslam údajne prekročil hranice Švajčiarska. Posledným faktorom zostáva identifikovanie tretieho útočníka z Bataclanu, ktorý je priamo prepojený s Faresom.

    - Reklama -