Kauza Ransdorf pokračuje. Slováci a europoslanec zrejme naleteli podvodníkovi

    0
    Europoslanec Miloslav Ransdorf (Autor: Hans Štembera)

    Priam neuveriteľný príbeh, v ktorom figurujú Čech a traja Slováci, je, žiaľ, realitou a na povrch sa predierajú nové fakty. Ako totiž informovalo dnešné vydanie denníka Plus JEDEN DEŇ, tajomný V. H. má byť istý Vladimír Huněk. Toho v minulosti odsúdili za hospodárske delikty.

    Ministerstvo viac informácií nemá

    Podarené kvarteto sa nazdávalo, že svojím príchodom ku priehradke v švajčiarskej banke a navyše s pochybným dokumentom sa im podarí získať neuveriteľných 350 miliónov eur. Ich majiteľom mal byť práve spomínaný Huněk, ktorý disponoval dokumentmi pod menom Helena Husak-Hunek s účtom vo Švajčiarsku. Tomu, respektíve tým, ktorí sa mali snažiť údajné dedičstvo získať, sľuboval tučnú odmenu.

    Na lep sadli jeden Čech a traja Slováci, ktorí si okrem totálnej hanby vyslúžili aj manévre s políciou, ktorá ich zadržala, pričom jeden Slovák, bývalý starosta Ivanky pri Nitre Peter Guzmický, má byť stále vo väzbe. Denník zistil, že Guzmický figuruje vo firme IPN Invest spolu s bratislavským právnikom Petrom Kubíkom. Ten sa však od neho dištancuje, vraj sa videli len raz, aj to vtedy, keď sa zakladala firma. „Nemám prečo ju (kauzu) sledovať, aj keď sme s pánom Guzmickým v dozornej rade jednej firmy,“ povedal. Jeho meno sa okrem iného spája aj s vymáhaním vyše osemmiliónovej pohľadávky od mesta Martin.

    Ku kauze sa vyjadril aj šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák, ktorý povedal, že o vyšetrovaní nemajú bližšie informácie. „Viacero dožiadaní sme dostali zo švajčiarskej strany, všetky sme aj vybavili a postúpili ich naspäť švajčiarskej strane,“ povedal.

    - Reklama -