Iračanov, ktorí prídu na Slovensko, bude spolufinancovať nadácia amerického moderátora. Netreba sa ich báť, tvrdí

    0
    Utečenecký tábor v Iraku (Autor: SITA)

    Beck už pricestoval z Iraku do Košíc. Jeho organizácia sa usiluje financovať záchranu sýrskych a irackých kresťanov. Medzi nimi majú byť podľa portálu Aktuality.sk aj tí irackí, ktorí prídu na Slovensko. Mercury One má spolufinancovať ich integráciu.

    Netreba sa ich báť

    Organizácia tvrdí, že kresťanov z Blízkeho východu sa netreba báť. Všetkých tých, ktorých sa snažia dostať do bezpečia, vraj dôkladne preverujú. Na svojej stránke píše, že chce vyzbierať 10 miliónov dolárov na záchranu viac než 400 rodín z oblastí ovládaných Islamským štátom. Na jednu päťčlennú rodinu vynaložia 25-tisíc dolárov. Peniaze majú ísť na evakuáciu a zvyšok budú rodinám vyplácať počas prvého roka ich presídlenia.

    Organizácia upozorňuje, že ide o vzdelaných ľudí, z ktorých niektorí sú univerzitní profesori, inžinieri, bankári či úradníci. Beck za záchranou kresťanov stojí. Jeho prejavy v televízii však boli natoľko subjektívne, ale aj neobjektívne, že program opúšťali inzerenti, čo televízia neakceptovala.

    Iračania, ktorí majú prísť na Slovensko, budú najskôr v tábore v Humennom. Ich integrácia by mala trvať osem mesiacov až dva roky. Informácie o ich následnom rozložení na územie Nitrianskej diecézy vystresovali miestnych obyvateľov, z ktorých niektorí chceli zorganizovať aj petíciu.

    - Reklama -