Londýnsky starosta označil Trumpove výroky o meste za nezmysel

    0
    Zástava Veľkej Británie nad budovou parlamentu v Londýne (Autor: SITA)

    Trump, ktorý sa v pondelok dožadoval ,,úplného a kompletného uzavretia prístupu moslimom do Spojených štátov”, pre stanicu MSNBC uviedol, že niektoré časti Londýna ,,sú také zradikalizované, že sa  policajti obávajú o svoje životy”.

    Johnson na tieto výroky reagoval s tým, že Trumpove výroky ,,založené na zlých informáciách sú čistým nezmyslom”. Starosta Londýna zároveň uviedol, že ,,privíta príležitosť, keď bude môcť ukázať pánovi Trumpovi z prvej ruky výbornú prácu, ktorú každý deň odvádzajú naši policajti vo všetkých mestských častiach.
    ,,Jediným dôvodom, prečo by som nezavítal do istých častí New Yorku, je reálne riziko, že tam stretnem Donalda Trumpa,” doložil ironicky Johnson.

    Trump nedávno vyzval, aby Spojené štáty zakázali moslimom vstup do krajiny, čím podľa vlastných slov reagoval na údajnú nenávisť ,,veľkej častí moslimského obyvateľstva” voči Američanom. Povedal, že zákaz treba zaviesť ,,kým nebudeme schopní presne určiť a pochopiť tento problém a nebezpečnú hrozbu, ktorú predstavuje”.

    - Reklama -