Odkazujem všetkým Američanom, ozbrojte sa pred džihádistami. Je to vaše právo, vyhlásil texaský šerif, ktorý si do zubov zobral aj Obamu

    0
    Pušky, pištole a revolvery. (Autor: youtube)

    Po tom ako Ameriku šokoval útok v San Bernardine, pri ktorom zomrelo 14 ľudí, sa k tejto téme vyjadril vo svojom tradičnom sobotnom príhovore aj Barack Obama. Na ,,pretras” sa dostala horúca téma: strelné zbrane.

    Americký prezident podčiarkol hlavne kuriozitu v zákonoch a to, že strelnú zbraň si môže zaobstarať aj ten, kto má napríklad zakázaný vstup na palubu lietadla. Podľa neho sa môžu občania dostať k strelnej zbrani až príliš ľahko. Na Obamove slová a prísľub sprísnenia zákonov reagoval texaský šerif vo svojom ,,selfie” videu.

    Do zbroje, Američania!

    „Zdravím vás, moji občania,“ začína svoj monológ šerif s typickým kovbojským klobúkom na hlave a hovorí, že nesúhlasí s vyjadreniami prezidenta Obamu, aj keď chápe, že chce ochraňovať svojich občanov. V úvode taktiež podčiarkuje hodnotu pojmu Spojených štátov amerických ako domova amerického národa, ktorý treba chrániť.

    „Na ochranu občanov Ameriky nie je vymyslený žiadny poriadny plán,“ hovorí a pokračuje: „ja žiadam vás, aby ste pomohli vy mne tým, že sa všetci ozbrojíte. Starajte sa o zbrane poriadne, vyvarujte sa nehôd a nedávajte ich do rúk deťom, aby sa nestali žiadne hrozné incidenty… ale chcem, aby ste sa ozbrojili.“  Viackrát podčiarkuje nutnosť ozbrojenia sa každého Američana, ktorý má na to legálny vek.

    „Musíme vyslať správu všetkým kriminálnym elementom, ako sú teroristi a džihádisti, ktorí zabijajú v mene ich boha. Tieto živly chcú zničiť náš spôsob života. A je potrebné občanov USA chrániť,” hovorí ďalej.

    Už od začiatku nekompromisný Texasan naráža na politiku Barracka Obamu, s ktorou očividne nesúhlasí: „Pán Obama, musíte pochopiť, čo Druhý dodatok ústavy znamená, nie je tam náhodou, je tam preto, aby sa mohli americkí občania brániť pred kriminálnikmi,“ pokračuje.

    Taktiež  vysvetľuje, že Američania sú slobodní ľudia, ktorí sa zodpovedajú v prvom rade všemocnému Bohu a Ježišovi Kristovi. „Prosím, prehodnoťte svoj názor (Obama), my nie sme vaši nepriatelia. Žijeme vo veľmi ťažkých časoch, svete plnom radikálneho myslenia a ideológie.  A radím vám, ozbrojte sa aj vy skôr  ako vám ten svet vstúpi do dverí,“ hovorí na záber šerif.

    Texaský šerif sa videom vyjadril k otázke zbrojenia v USA.

    - Reklama -