Šteniatko je už v rukách francúzskeho veľvyslanca v Moskve. Je to veľmi silné gesto, rozplýval sa minister vnútra

    0
    Ilustračný obrázok (Autor: SITA)

    Dvojmesačného psa ponúkli Rusi Francúzom po sérii teroristických útokov v Paríži, ktoré sa stali minulý mesiac 13. novembra. Psa odovzdali veľvyslancovi Jeanovi-Mauricovi Ripertovi, ktorý má cestovať do Francúzska budúci mesiac. V súvislosti so solidárnym gestom od Rusov sa očakáva aj slávnostná ceremónia v Paríži, informuje Sky News.

    Stelesnenie sily aj nezištnosti

    Súčasťou odovzdávania psa na veľvyslanectve boli aj milé momenty, keď Dobryňa putovala z rúk do rúk. Meno nemá vybrané náhodne – Dobryňa je totiž ruský bohatier, ktorý bol stelesnením sily, ale aj láskavosti, statočnosti a nezištnosti.

     

     

    Russia has handed over a puppy to the French ambassador in Moscow as a replacement for a police dog killed during the Paris attacks: http://trib.al/7VYf9zT

    Posted by Sky News on 7. december 2015

    Dojatý ostal aj francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorý napísal svojmu ruskému náprotivku Vladimirovi Kolokoltsezovi list, v ktorom označil dar od ruských policajných milovníkov psov pre ich francúzskych kolegov za veľmi silné a výnimočné symbolické gesto z ich strany.

    Francúzska sučka Diesel je považovaná za hrdinku, ktorá, bohužiaľ, prestrelku v Saint-Denis neprežila. Ku cti jej ale slúži aj to, že počas akcie bol zabitý pravdepodobný mozog parížskych útokov, terorista Abdelhmaid Abaaoud.

    Parížsky policajný šéf Jean-Michel Fauvergue sa vyjadril, že Diesel pravdepodobne zachránila životy siedmich policajtov, keď sa chystali vstúpiť do bytu so zabarikádovanými teroristami. Ako je známe, v byte umreli traja ľudia, okrem Abaaouda aj Hansa Aitboulhacenová, ktorú vraj niekto vyhodil do vzduchu, a ešte jeden človek.

    - Reklama -