Kto priveľa pije, je rasista, má zlý vkus pri výbere priateľov, ničí povesť svojej vlasti vo svete a má čeľuste ako baset? Čítajte viac…

    0
    Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: Hana Brožková)

    “V liberálnej demokracii by človek mal mať právo povedať, čo chce, ale to isté platí pre ľudí, ktorí s ním nesúhlasia,” tvrdí Cunningham.

    Pred pár týždňami hovoril český prezident Miloš Zeman o Zamatovej revolúcii a priamo oslovujúc rasistickú demonštráciu, ktorú zorganizovala skupina Blok proti islamu, hovoril o potrebe tolerancie voči tým, ktorí sú proti migrantom. Inými slovami, skutočným problémom dneška je netolerancia voči ľuďom, ktorým chýba tolerancia, argumentoval.

    “Nesúhlasím skoro s ničím, čo prezident Zeman zastáva. Myslím, že mu chýba morálna zásadovosť, že priveľa pije, je rasista, má zlý vkus pri výbere priateľov, ničí povesť svojej vlasti vo svete a má čeľuste ako baset. Môže si robiť a hovoriť, čo chce, ale ľudia, ktorí nesúhlasia, sa majú dostať k slovu a povedať, že sa im to nepáči. Tolerovať, že hovorí na rasistických zhromaždeniach počas štátnych sviatkov, nie je to isté, ako mlčať o tom,” píše Cunningham.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -