Moslimskí lekári zvažujú odchod zo Slovenska. Pre Fica

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    „Osobne viem minimálne o jednom až dvoch moslimských lekároch v každom slovenskom okrese. Viacerí z nich po vyhláseniach zvažujú odchod na Západ,“ cituje server Aktuality.sk vyjadrenie predsedu Islamskej nadácie na Slovensku Mohamada Safwana Hasnu.

    Ten to povedal na panelovej diskusii usporiadanej Medzinárodnou organizáciou pre migráciu (IOM). Podľa šéfa islamskej nadácie mrzí moslimov predovšetkým výrok premiéra Fica o monitorovaní každého moslima na území Slovenska. Ficove vyhlásenia sa vraj najviac dotkli moslimských odborníkov na významných postoch.

    Slovenskí moslimovia už predsedovi vlády poslali aj písomné stanovisko, v ktorom sa ho opýtali, „či zostane len pri monitorovaní, alebo sa máme pripraviť aj na povinné nosenie zeleného polmesiaca, inšpirovaného žltou hviezdou, ktorú museli nosiť v temných časoch slovenských dejín príslušníci inej ´monitorovanej´ náboženskej skupiny“. Premiér na to reagoval slovami, že „ak existuje potreba niekoho v súlade so zákonom monitorovať, tak sa to robiť bude“.

    - Reklama -