Cirkusový palec, ktorý nám závideli aj v Štrasburgu, mieri ešte vyššie. Rozsudkom už budú rozumieť aj divé svine. Kto sa takto baví na Laššákovej?

    0
    Jana Laššáková (Autor: SITA)

    Ak by niekto náhodou pochyboval o tom, či sa slávny Laššákovej palec môže z parlamentu posunúť ešte vyššie, posledné udalosti ho vyvedú z omylu. Tvrdí to Stanislav Martinčko, ktorý hovorí vo svojom blogu o zlej aj dobrej správe.

    Čarovný palec

    Zlou správou podľa neho je, že „vládna strana je opojená mocou až tak, že stráca akúkoľvek súdnosť a na tento dôležitý post nominuje človeka, ktorý sa najviac preslávil tým, že dokázal svojím palcom manipulovať poslancov až tak, že hlasovali nie podľa svojho vedomia a svedomia, ale ako keby boli v stave bezvedomia“, myslí si exkandidát na prezidenta. V týchto časoch sa podľa neho naši zákonodarcovia správali ako krajčíri, ktorí šili na mieru zákony takým skupinám, ktoré mohli beztrestne rabovať.

    Laššákovej „cirkusový“ palec sa stal až takým slávnym, že nám ho vraj závideli v Bruseli, ale aj v Štrasburgu. A to aj preto, že vďaka palcu nemuseli smerácki zákonodarcovia venovať až tak veľa času čítaniu predložených zákonov. „Čarovný palec takto našim poslancom ušetril veľa energie, ktorú potom mohli využívať pri vlastných kšeftoch, ktoré rozvinuli do nebývalej výšky, a niektorí poslanci mohli preto vykonávať naraz aj niekoľko funkcií,“ nazdáva sa Martinčko. Ako ďalej dodal, nedá sa však s jednoznačnou istotou vedieť, či zaň dávali jeho majiteľke aj nejaké „všimné“.

    Nemusia si lámať hlavu

    Martinčko však našiel na tom celom aj „dobrú“ správu. Ak sa totiž tento palec dostane aj až na samotný ústavný súd a ak bude rozhodovať aj tam, poradí si podľa neho aj s pár ústavnými sudcami, ktorí tak nebudú musieť študovať toľko zákonov a predpisov. Ani si nebudú musieť lámať hlavu nad tým, aby vyniesli spravodlivé rozsudky.

    „Takto už vôbec nebude dochádzať k tomu, že rozsudkom, ktoré vychádzali niekedy z ústavného súdu, nerozumeli ani divé svine,“ zabáva sa Martinčko. „Preto je potešiteľnou správou pre celú našu krajinu ambícia pani Laššákovej vziať si celú ústavu pod palec,“ ironizoval Martinčko.

    - Reklama -