Zastaviť okamžite akékoľvek sankcie a embargá proti Sýrskej arabskej republike a Rusku, radí nemeckej vláde novinár, ktorý prinášal reportáže z vojnových zón

    0
    Plán nemeckej vlády vyslať vojakov do boja proti IS v Sýrii je unáhlený a ignoruje fakt, že terorizmus už je dávno prítomný v Európe. Tvrdí to nemecký novinár a šéfredaktor magazínu Zuerst Manuel Ochsenreiter. Podľa neho môže Západ zastaviť a úplne zničiť militantov z Daešu len s podporou Sýrie, Iránu, Ruska a hnutia Hizballáh.
     
    Ochsenreiter je expert na blízkovýchodné otázky, ktorý ako reportér prinášal správy z viacerých vojnových konfliktov. Na jeho názory v otázkach riešenia vojny proti Daešu sa opýtala iránska Press TV. „Parížske útoky sa stali vo vnútri Európy, takže ak chce vláda v Berlíne bojovať s terorizmom v Európe, nemá zmysel poskytovať podporu jednotkám západných spojencov v Sýrii a Iraku,“ tvrdí Ochsenreiter. 

    Sústreďme sa na Európu

    Podľa známeho nemeckého novinára by sa malo Nemecko sústrediť na boj proti terorizmu na domácej scéne. „Máme tu v Nemecku situáciu s otvorenými hranicami bez kontroly toho, kto vstupuje do krajiny. Štát sa vzdal akejkoľvek kontroly toho, čo sa deje vo vnútri Európy, takže namiesto toho, aby investoval 134 miliónov alebo miliardu (eur) na takú operáciu (v Sýrii), mal by sa radšej sústrediť na toto (ochranu Nemecka),“ myslí si  Ochsenreiter. 

    Jednoducho spolupráca… 

    O tom, že bombardovaním zo vzduchu nie je možné úplne zničiť Daeš, hovoria vojenskí experti už dlhšie, ale žiadna z krajín nechce naplno udrieť proti militantom v Sýrii pozemnými jednotkami. Práve to je však problém, pretože jednotky, ktoré bojujú proti IS na zemi, nepatria k spojencom Západu. Aj v tomto smere navrhuje Ochsenreiter isté riešenie v niekoľkých bodoch.
     
    „Bod číslo jedna znamená podporu tých jednotiek, ktoré na bojisku skutočne vedú vojnu s terorizmom. Ide o jednotky sýrskej armády, Hizballáhu, Iránu a samozrejme Ruskej federácie. Ak nedôjde ku koordinácii s týmito jednotkami, nemá operácia zmysel,“ uviedol Ochsenreiter pre iránsku Press TV. 

    Zastavte sankcie

    Spolupráca na bojisku však nie je podľa nemeckého žurnalistu všetko. Okrem podpory jednotiek v Sýrii musí Západ podľa Ochsenreitera prestať bojovať proti Rusku, ktoré by malo byť v tejto veci jeho spojencom. To je aj druhý bod riešenia, ktoré navrhuje. „Zastaviť okamžite akékoľvek sankcie a embargá proti Sýrskej arabskej republike, Rusku a samozrejme aj proti Iránu, pretože tieto krajiny bojujú s terorizmom,“ obhajuje Ochsenreiter svoje návrhy.
     
    - Reklama -