Merkelová si opäť vypočula výzvu na odstúpenie. Kvôli utečeneckej kríze. Od koho to bolo tentokrát?

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Dôvodom na odstúpenie by podľa Petryovej malo byť Merkelovej údajné zlyhanie v utečeneckej kríze, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA a nemeckých elektronických médií. Predsedníčka AfD poukázala aj na teroristické útoky v Paríži a uviedla, že náboženské konflikty sa importujú do Európy. Podľa jej slov jestvuje súvislosť medzi ilegálnym prisťahovalectvom, nekontrolovanou migráciou a rastom teroristickej hrozby. 

    Petryová sa ohradila proti stigmatizácii jej strany a ostro kritizovala médiá. Takmer 600 prítomných delegátov však po diskusii o azylovej problematike neschválilo návrh predsedníctva strany, ale alternatívny návrh krajinskej organizácie zo Severného Porýnia-Vestfálska, v ktorom sa požaduje obmedzenia práva na azyl a zavedenie hraničných kontrol. Štát by podľa schváleného dokumentu mal chrániť národnú identitu a v rámci toho postupovať dôrazne voči vytváraniu anti- a parlalených spoločností. 

    Veľká väčšina prítomných sa vyslovila aj za neodkladné zrušenie eura. Proti zjazdu AfD demonštrovalo pokojne v Hannoveri podľa policajných odhadov asi 1200, podľa organizátorov asi 3000 ľudí. AfD zostáva na celoštátnej úrovni mimoparlamentnou stranou, aj keď sa jej v ostatných dvoch rokoch podarilo preniknúť do krajinských parlamentov v Sasku, Brandenbursku, Durínsku, ako aj Brémach a Hamburgu. 

    - Reklama -