Londýn v pozore. Nebezpeční Briti sú späť, jeden z nich používal namiesto dokladu Korán

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)

    Dvoch Britov chytila maďarská polícia na hraničnom priechode Lökösháza v Békešskej župe. Smerovali vlakom do Bukurešti, no nevedeli sa identifikovať. Pred dvoma dňami ich príslušníci maďarského Centra boja proti terorizmu odovzdali britským orgánom.

    Ponožky a zubné pasty

    O tom, že duo bolo zadržané londýnskou metropolitnou políciou na jednom za najväčších letísk na svete, informoval Daily Mail. Za ich nepovolené opustenie Veľkej Británie bol na nich vydaný  európsky zatykač. Muži už totiž raz sedeli a krajinu mohli opustiť len s povolením úradov. Ako uviedol prokurátor, Keeler vraj povedal, že opustili Veľkú Britániu 9. novembra. Na cestách boli päť dní, keďže v Maďarsku boli zadržaní 14. novembra.

    „Keeler mal pri sebe deväť párov ponožiek a dve tuby zubnej pasty, čo znamená, že mal v úmysle cestovať nejaký čas,“ uviedol prokurátor. Čo je však zaujímavé, podľa kontroly zoznamu pasažierov sa nikde nevyskytovali z 8. alebo 9. novembra ich mená.

    Oháňal sa Koránom

    Okrem toho, nič nenasvedčovalo tomu, že by mali v úmysle sa vrátiť. Išlo teda o jednoznačný úmysel mužov dostať sa mimo dosah príslušných orgánov. Brooks už dávnejšie sedel za financovanie terorizmu. Chytený bol po boku svojho „parťáka“ Keelera, ktorý chcel odísť do Sýrie k fanatikom z Islamského štátu. Obaja boli odsúdení ešte v roku 2008  za to, že nútili veriacich v mešite v Londýne, aby bojovali proti Britom a Američanom v Iráne.

    Britský nenávistný kazateľ Brooks, známy aj ako Abú Izzadeen, vraj v Maďarsku nemal pri sebe žiadne doklady, len Korán. Jeho „podarený“ kamarát Keeler si zas hovoril Sulayman.


     

    - Reklama -