Takto sa plánuje teroristický útok. Manuál džihádistov prezrádza viac

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    „Opisuje sa v ňom, že jedinou spojkou džihádistov pred, počas aj po akcii musí byť šéf, ktorý útoky organizuje. Komunikácia medzi jednotlivými členmi bunky je nežiadúca. Návod tiež opisuje spôsob, ako rýchlo si šéf atentátov zmení svoju identitu potom, keď je zatknutý niektorý z jemu podriadených teroristov,“ píše denník MF Dnes.

    Z manuálu sa okrem iného dozvieme, že je vhodné ničiť rôzne objekty zvnútra, a to tak, že sa do budovy dostane muž s dvadsiatimi kilogramami výbušnín, čo je vraj ideálna váha, a odpáli sa. Mal by vyzerať čo najnenápadnejšie, napríklad ako upratovač.

    Ani tým to však v manuáli nekončí, dočítame sa tam aj o vedení vojny v meste. Môže ísť teda aj o návod na spáchanie masakra v Paríži, ktorý Európou otriasol pred niekoľkými dňami. Každá „bojová jednotka“ by vraj mala mať k dispozícii nielen bojovníkov ochotných padnúť, ale aj prieskumníkov a zásobovačov.

    Policajti našli tento strašný manuál v počítači Maročana, ktorý bol vykázaný z Talianska a ktorého si prevzala francúzska polícia. Nebol pritom jediný. Vykázaní boli aj ďalší traja Maročania podozriví zo šírenia islamistickej propagandy.

    - Reklama -