Vrahovia a svine, takéto nápisy sa objavujú na európskych mešitách po útokoch v Paríži

    0
    Chcel ukázať, že moslim automaticky neznamená terorista (Autor: ReproFoto: youtube)

    „Útoky proti moslimom sa začali presne v tú istú noc, keď Parížske útoky,“ uviedol Yasser Louati pre nemeckú spravodajskú sieť DW. Louati je zo Skupiny proti islamofóbii vo Francúzsku (CCIF), ktorá sa snaží vyvinúť stratégie, ako zmierniť napätie medzi moslimami a ostatnými Francúzmi. Podľa CCIF sa hneď ráno po parížskych masakroch ukázalo, že terčom odvetných útokov sú najmä miesta, kde sa zdržiavajú moslimovia.

    Podľa Louatiho sa obeťami nenávistných činov smerovaných proti moslimom stávajú najmä ženy, ktoré nosia typické moslimské oblečenie a zahaľujú si väčšinu tela. Francúzske úrady napriek tomu údajne nerobia dosť, aby takýto rozmáhajúci sa trend zastavili.

    Francúzsko však nie je ani zďaleka jedinou krajinou, v ktorej sa objavili útoky proti moslimskému obyvateľstvu. Napätie rastie aj v Nemecku, ktoré sa topí v prívale utečencov zo Sýrie. Oveľa častejšie ako fyzické útoky je však poškodzovanie majetku, ktorý patrí moslimskej komunite. Napríklad v západonemeckom meste Saarbrücken napísali vandali na vchod do mešity: „Vrahovia a svine“.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -